Ελλάδα

Κατερίνη: Ραγίζει καρδιές ο σύζυγος της αδικοχαμένης Άννας

Ακούστε το άρθρο

Θρήνος στην Κατερίνη για την 29χρονη Άννα που έχασε τη ζωή της από αλλεργικό σοκ λίγο μετά τη γέννηση του παιδιού της. Οι γιατροί στο Ιπποκράτειο έδωσαν μάχη για να αντιστρέψουν την κρισιμότητα της κατάστασή της, αλλά τελικά η άτυχη γυναίκα δεν τα κατάφερε.

Οι συγγενείς της κάνουν λόγο για εγκληματική αμέλεια των γιατρών του νοσοκομείου Κατερίνης αφού όπως υποστηρίζουν η 29χρονη τους είχε ενημερώσει πως ήταν αλλεργική στη συγκεκριμένη αντιβίωση που της χορηγήθηκε. Ο σύζυγός της, παραμένει απαρηγόρητος.

Με δηλώσεις του στο Star, έδειχνε χαμένος από την αναπάντεχη απώλεια της γυναίκας του. “Δεν ξέρω τι γίνεται. Κάνω κουράγιο μόνο για το παιδί μου. Τώρα είμαι πατέρας. Προσπαθώ…”

Η χαρά για τη γέννηση του παιδιού του, έδωσε θέση στη συντριβή. Όπως λέει δεν ξέρει αν η αδικοχαμένη γυναίκα του πρόλαβε να δει το μωρό που γέννησε. “Δεν ξέρω αν το είδε μέσα στο χειρουργείο. Στο θάλαμο πάντως δεν το είδε”. “Είχαμε ενημερώσει ότι ήταν αλλεργική στη συγκεκριμένη ουσία και παρόλα αυτά της χορηγήθηκε”.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Οι τρεις ιατροδικαστές ολοκλήρωσαν την πολύωρη εξέτασή τους και μίλησαν αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τα πρώτα τους ευρήματα. «Και οι τρεις ιατροδικαστές συμφωνήσαμε ότι ο θάνατος προήλθε από ισχαιμικό σοκ» δηλώνουν.

«Το ισχαιμικό σοκ είναι ο τελικός λόγος θανάτου. Το τι το προκάλεσε θα φανεί στις ιστολογικές;» σημειώνει ο Παναγιώτης Τσαντίρης, τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας της 29χρονης.

Η δικηγόρος της οικογένειας, Γ. Παναγοπούλου, τόνισε ότι η άτυχη γυναίκα είχε ενημερώσει το νοσοκομείο και τους γιατρούς ότι έχει αλλεργία στη συγκεκριμένη αντιβίωση και τα παράγωγά της. Παράλληλα αποκάλυψε στο newsit.gr, ότι οι Αρχές δεν αφήνουν την αδερφή της άτυχης λεχώνας να έρθει από την Αλβανία για να αποχαιρετήσει τον άνθρωπό της.

Όπως είπε η κυρία Παναγοπούλου, το διαβατήριό της έχει λήξει και οι Αρχές την έχουν μπλοκάρει στα Ελλονοαλβανικά σύνορα. Η επικοινωνία μαζί της, είναι δύσκολη λόγω του σεισμού…

Το ξέσπασμα του θείου της νεκρής λεχώνας

Εμφανώς συντετριμμένος από τον απροσδόκητο χαμό της νεαρής κοπέλας, ο θείος της περιγράφει στο newsit.gr όσα συνέβησαν και πώς από τη χαρά της νέας ζωής που ήρθε στον κόσμο την περασμένη εβδομάδα μια ολόκληρη οικογένεια βυθίστηκε στο πένθος. Παράλληλα καταγγέλλει την αμέλεια των γιατρών του νοσοκομείου Κατερίνης στο οποίο σημειώθηκε το τραγικό συμβάν.

«Η κοπέλα μπήκε για προγραμματισμένο τοκετό ο οποίος έγινε με καισαρική τη προηγούμενη Δευτέρα το βράδυ. Έχει δηλώσει και είναι γραμμένο με κόκκινα γράμματα στον ιατρικό της φάκελο ότι έχει αλλεργία σε συγκεκριμένη αντιβίωση. Βγήκε από το χειρουργείο, μεταφέρθηκε στον θάλαμο, συνομίλησε με τους γονείς της. Ήταν μέσα στη χαρά για το γεγονός ότι έγινε μητέρα. Αργότερα μια νοσηλεύτρια μπήκε στον θάλαμο να της χορηγήσει αντιβίωση» λέει ο θείος. Κανένας δεν φανταζόταν τι θα επακολουθούσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα η κοπέλα παρουσίασε σπασμούς, φώναζε πονάω, άρχισε να χάνει τις αισθήσεις της και κατέρρευσε. Διέκοψαν αμέσως την αντιβίωση και κατάφεραν να την επαναφέρουν μετά από μιάμιση με δύο ώρες. Καταλαβαίνετε όμως ότι η ζημιά είχε γίνει. Το κορίτσι νοσηλεύτηκε μέχρι την Παρασκευή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου της Κατερίνης και εκείνη την ημέρα μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης όπου σήμερα κατέληξε».

«Έχουμε όχι ενδείξεις, αλλά ομολογίες γιατρών του νοσοκομείου ότι της χορηγήθηκε η αντιβίωση στην οποία είχε δηλώσει αλλεργική. Ο διοικητής του νοσοκομείου είπε ότι χορηγήθηκε αντιβίωση παρόμοια με αυτή στην οποία είχε αλλεργία. Ευτυχώς το παιδάκι είναι καλά. Τέτοια ανευθυνότητα από ανθρώπους που έχουν δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη δεν μπορεί να μένει ατιμώρητη. Μας πληροφόρησαν ότι έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Εμείς σε κάθε περίπτωση, αφού αποχαιρετήσουμε το κορίτσι, θα κινηθούμε νομικά εναντίον του νοσοκομείου» κατέληξε ο ίδιος.

via

Όλη η επικαιρότητα