Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Κατέρρευσαν δρόμοι στη Μεσσηνία!

messinia-r.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ζημιές έχουν υποστεί δρόμοι στη Μεσσηνία από τις έντονες βροχοπτώσεις και κλιμάκιο μηχανικών της περιφερειακής ενότητας μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά, πραγματοποίησαν αυτοψία στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού.

Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει στον δρόμο Αριστομένη – Μηλιώτη, περίπου 1,5 χλμ πριν από το Μηλιώτη, όπου υπάρχει καθίζηση του οδοστρώματος. Από την αυτοψία των μηχανικών διαπιστώθηκε πως η καθίζηση οφείλεται στις βροχοπτώσεις και πρόκειται για προβληματικό σημείο, αφού το ίδιο φαινόμενο είχε παρατηρηθεί και τα προηγούμενα χρόνια. 

Ο αντιπεριφερειάρχης έδωσε εντολή στις τεχνικές υπηρεσίες για άμεση παρέμβαση με διάνοιξη αποστραγγιστικών τάφρων και αποκατάσταση του οδοστρώματος.

Στον επαρχιακό δρόμο Μεσσήνη – Στρέφι έχει υποστεί ζημιά η γέφυρα κι έχει εγκατασταθεί εργολαβία από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας για αποκατάσταση της ζημιάς.

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω των εργασιών που εκτελούνται και εντός 24ώρου θα γίνει τσιμεντόστρωση του οδοστρώματος και πλήρης αποκατάστασης της ζημιάς. Παρόλα αυτά, ο δρόμος θα παραμένει κλειστός για ένα πενθήμερο, έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί το οδόστρωμα πλήρως.

Επίσης, έχουν διαπιστωθεί ζημιές στον δρόμο Ριζόμυλος – Πύλος λίγο πριν από την είσοδο της Πύλου και στον δρόμο Αμπελόφυτο – Χώρα, λίγο πριν από την είσοδο της Χώρας, όπου θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες.

Να σημειωθεί πως οι μηχανικοί της διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας κάνουν αυτοψία στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νομού, για να εξετάσουν την κατάσταση του οδοστρώματος.

Πηγή: moriasnews.gr

Όλη η επικαιρότητα