Καθαρές κουβέντες στο ΔΣ Πύργου: Αναλυτική ενημέρωση για έργα – προβλήματα και νέες παρεμβάσεις από τον πρόεδρο του ΔΛΤΠ Λ. Βαρουξή 

Με μοναδικό θέμα «Λιμάνι Κατακόλου, Ανάπτυξη – Προβλήματα – Ελλείψεις – Παραλείψεις – Ευθύνες», πραγματοποιήθηκε χθες η (πολύωρη) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου.

Η συνεδρίαση έγινε μετά το σχετικό αίτημα για την πραγματοποίηση της που είχε υποβάλλει ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού ταμείου Πύργου Λεωνίδας Βαρουξής, ο οποίος κατά την διάρκεια της έδωσε ξεκάθαρες απαντήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν από τους εκπροσώπους των παρατάξεων.

«Η απόλυτη διαφάνεια είναι ανάγκη των καιρών μας» τόνισε ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής στο ξεκίνημα της συνεδρίασης. «Προσέφερα στήριξη και δεν είχα ανάμιξη στη Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου. Δεν είμαι μπροστά και πίσω από κανέναν. Είμαι χέρι-χέρι με την τιμή και την αξιοπρέπεια της θέσης που κατέχω κι έτσι θα βαδίσω ως τέλους της θητείας μου»… συμπλήρωσε ο ίδιος.

Κατάμεστη ήταν η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την χθεσινή συνεδρίαση

Παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου (Δ.Λ.Τ.Π.), Λεωνίδας Βαρουξής τόνισε ότι «Δεσμεύθηκαν να προχωρήσω στη Διοίκηση του φορέα με σύνθημα Το Λιμάνι μας ενώνει και να μην απογοητεύσω την οικογένεια μου, αυτούς που μ` εμπιστεύτηκαν και την τοπική Κοινωνία. Καταφέραμε μέσα σε 4 χρόνια να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα για το λιμάνι, να ετοιμάσουμε μελέτες, να πάρουμε αδειοδοτήσεις, να αποσπάσουμε συνεχείς χρηματοδοτήσεις για έργα-παρεμβάσεις, να περάσουμε νέο ΟΕΥ που είναι πραγματικά επίτευγμα, ενώ σήμερα (σ.σ. χθες) πληροφορήθηκα  ότι εγκρίθηκαν οι όροι για την δημοπράτηση του έργου ανάπλασης της Χερσαίας Ζώνης και, πλέον, περιμένουμε την άμεση προκήρυξη του. Κάτι που όπως γνωρίζετε θα μας δώσει την ευκαιρία σε λίγο καιρό να έχουμε ένα πραγματικά σύγχρονο λιμάνι. Παράλληλα με το ISO που πήραμε θα μπορούμε μέσα στο 2019 να έχουμε και εμπορική δραστηριότητα στο λιμάνι. Σημαντική θεωρώ και την εκλογή μου στο ΔΣ της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας που μας δίνει φωνή στα κέντρα αποφάσεων. Η εταιρεία που φρουεί σήμερα το λιμάνι του Κατακόλου είναι η καλύτερη της Ελλάδας και συνεργάζεται με το ίδρυμα Λάτση. Με προσωπικές επαφές προμηθευτήκαμε υλικό ασφαλείας κι έχουμε ήδη μπει σε πρόγραμμα ώστε σε λίγο καιρό να γίνει το λιμάνι… αστακός σε θέμα ασφάλειας!

 

Διαχείριση με διαφάνεια…

«Υπενθυμίζω ότι εγώ ήμουν αυτός, όταν ανέλαβα,  που κάλεσε ορκωτό λογιστή για έλεγχο με τον ίδιο να χαρακτηρίζει τα όσα κατέγραψε ως … παιδική χαρά! Αν δεν γινόταν αυτό θα υπήρχε κίνδυνος διάλυσης του λιμανιού. Ήμουν μόνος μου… δεν έχουμε οικονομικές και τεχνικές Υπηρεσίες. Παραλάβαμε μια δομικά ανύπαρκτη υπηρεσία, η γραφειοκρατία είναι παραλυτική… πάντως έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες για στελέχωση με επιπλέον προσωπικό, αφού πήραμε ΦΕΚ για τον νέο ΟΕΥ. Όμως αντί να είμαστε ενωμένοι κάναμε το λιμάνι… πεδίο βολής ξεχνώντας αυτό που είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, όταν επισκέφθηκε τον Πύργο, πως οι Έλληνες ενωμένοι μεγαλουργούν» πρόσθεσε ο κ. Βαρουξής.

 

«Η κάθε παράταξη του δημοτικού συμβουλίου διάλεξε τους εκπρόσωπους της στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δ.Λ.Τ.Π. και έχει την ευθύνη γι` αυτό. Θέλω να προσθέσω πως όποιο εμπόδιο κι αν μου θέτουν θα το ξεπερνάω ανεβαίνοντας ένα επίπεδο πιο ψηλά από αυτούς. Στο τέλος θα πάθουν υψοφοβία»… συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Π. που προανήγγειλε και «είδηση-βόμβα» μέσα στις επόμενες ημέρες…

 

Διαξιφισμοί…

Από την συνεδρίαση δεν έλειψαν και οι διαξιφισμοί ανάμεσα σε επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων με πιο χαρακτηριστικούς αυτούς ανάμεσα στον Τάκη Αντωνακόπουλο και τον Αντώνη Καράμπελα. Ας σημειωθεί πως όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων πήραν τον λόγο κάνοντας ερωτήσεις στον κ. Βαρουξή από τον οποίο έλαβαν τις σχετικές απαντήσεις, ενώ στη συνέχεια τοποθετήθηκαν επί του θέματος (σ.σ. αναφορά στο αυριανό φύλλο της ΠΑΤΡΙΣ), με την συνεδρίαση να ολοκληρώνεται μετά τις 11 χθες το βράδυ, έχοντας διαρκέσει για περίπου 5 ώρες.