Καθαρίζεται έπειτα από πολλά χρόνια το Φράγμα του Αλφειού

Πέρασαν πάρα πολλά χρόνια, μέχρι κάποιος από τους αρμόδιους να προγραμματίσει και να εκτελέσει ένα έργο καθαρισμού και ευπρεπισμού της περιοχής του Φράγματος του Αλφειού.

Ένα έργο, που πέρα από το αισθητικό κομμάτι που και αυτό είναι αναγκαίο, θα συμβάλει καθοριστικά στην αντιπλημμυρική θωράκιση της ευρύτερης περιοχής, από τα φαινόμενα που κάθε χρόνο δημιουργούσαν τεράστιο πρόβλημα στις καλλιεργήσιμες εκεί εκτάσεις.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιάννοπουλος βρέθηκε χθες  για να επιθεωρήσει από κοντά τις εργασίες καθαρισμού των αποστραγγιστικών τάφρων (5Τ3, 5Τ4, 5Τ) που βρίσκονται σε εξέλιξη,  αλλά και του πλέον σημαντικού για την ευρύτερη περιοχή έργου, αυτού του καθαρισμού του Φράγματος.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ Γιαννόπουλος λόγω της συσσώρευσης μεγάλου όγκου φερτών υλικών, οι εργασίες οι οποίες εντάσσονται στα πλαίσια των υπό εκτέλεση έργων της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, θα διαρκέσουν περίπου άλλες δέκα μέρες , προκειμένου με την ολοκλήρωση τους η περιοχή να παρουσιάζει μία τελείως διαφορετική εικόνα αλλά κυρίως να έχει οχυρωθεί από τον κίνδυνο πλημμυρών εν όψει του χειμώνα.

«Όπως είχε δεσμευτεί και ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης η Περιφερειακή Αρχή από την πρώτη στιγμή είχε θέσει σε άμεση προτεραιότητα το συγκεκριμένο έργο, το οποίο αποτελούσε πάγιο αίτημα τω ν κατοίκων αλλά και των αγροτών της ευρύτερης περιοχής.

Προσωπικά θέλω να τονίσω ότι σαν Περιφερειακή Ενότητα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με όλους  τους φορείς προκειμένου κάθε φορά στα πλαίσια του εφικτού να πραγματοποιούμαι ανάλογες ενέργειες »

 

Εικόνα….πολιτισμού

Κατά το παρελθόν και σε ρεπορτάζ ,  είχαμε αναφέρει ότι η περιοχή του Φράγματος του Αλφείου αποτελεί ουσιαστικά την πύλη εισόδου των τουριστών αλλά και γενικότερα των επισκεπτών της Αρχαίας Ολυμπίας.

Κάτι που είχε επισημανθεί και από τους επαγγελματίες του τουρισμού της περιοχής της Ολυμπίας, οι οποίοι εξέφραζαν τις διαμαρτυρίες τους για την κατάσταση που επικρατεί.

Το συγκεκριμένο έργο λοιπόν αλλά και εργασίες ευπρεπισμού της γέφυρας του Φράγματος, όπως  τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος έρχονται για να αλλάξουν την εικόνα αυτή.

«Στόχος μας είναι  να βελτιώσουμε την εικόνα της ευρύτερης περιοχής αλλά και την εικόνα της Αρχαίας Ολυμπίας στα ματιά των επισκεπτών της.

Μέσα από συντονισμένες δράσεις της Περιφέρειας ευελπιστούμε ότι αυτό θα το πετύχουμε με χρονικό ορίζοντα την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας τον Μάρτιο του 2020».