Ηλεία

Καθαρός ύστερα από 40 χρόνια ο «Αμαζόνιος» του Τραγανού

Ακούστε το άρθρο

Ένα λαγκάδι, που είχε να καθαρισθεί εδώ και 40 χρόνια και έπνιγε τις αγροτικές καλλιέργειες στο Τραγανό, επιτέλους καθαρίσθηκε με την σύμπραξη Περιφέρειας και Δήμου . Πολλοί αγρότες είχαν ονομάσει το λαγκάδι αυτό «Αμαζόνιο του Τραγανού» και ίσως να είχαν και δίκιο.

Συνεργασία

Χθες με την ολοκλήρωση του καθαρισμού του το επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος μαζί με τον αντιδήμαρχο κ. Σάκη Γεωργόπουλο, και τον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Αναστασόπουλο. Η Περιφέρεια με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει , σε συνεργασία με τον ΓΟΕΒ και τους δήμους, συνεχίζει τους καθαρισμούς και άλλων λαγκαδιών που ανήκουν στον τομέα ευθύνης της.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γεωργιόπουλος δήλωσε: “Επικίνδυνος τόπος εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων. Η Περιφέρεια σε συνεργασία με τους Δήμους και με τα λίγα μέσα που διαθέτει κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για τους συμπατριώτες μας. Είμαστε εδώ στο δήμο Πηνειού σε συνεργασία με τον δήμαρχο Αλέξη Καστρινό , τον αντιδήμαρχο κ Σάκη Γεωργόπουλο, τον δημοτικό σύμβουλο Αντώνη Αποστολόπουλο και με τους συνεργάτες τους έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια να κάνουμε παρεμβάσεις σε ρέματα και σε λαγκάδια μαζί με τον ΓΟΕΒ και μια άλλη εργολαβία που έχουμε προκειμένου να σώσουμε περιουσίες. Εδώ μιλάμε για ένα λαγκάδι που είχε να καθαρισθεί 40 χρόνια. Έχει γίνει μια καλή δουλειά , σήμερα ο καθαρισμός τελείωσε και το επόμενο διάστημα θα είμαστε στον Άγιο Ηλία Πύργου , μετά στον Ιάρδανο, θα συνεχίσουμε στον Βέργα και όπου αλλού υπάρχει ανάγκη. ”

Αμαζόνιος

Παρών και ο πρόεδρος της ΤΚ Τραγανού κ. Νίκος Τσάκωνας,  ο οποίος δήλωσε:

«Πάγιο αίτημα ήταν ο καθαρισμός αυτού του λαγκαδιού. Εδώ ήταν ο δεύτερος αμαζόνιος που πλημμύριζε και κατέστρεφε καλλιέργειες. Ως πρόεδρος τη ΤΚ θέλω να ευχαριστήσω τον αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, στο αίτημά μας. Για μας αυτός ο καθαρισμός είναι ένα σπουδαίο έργο, γιατί αυτό το λαγκάδι κατέστρεφε περιουσίες και ήταν και επικίνδυνο για την ζωή μας.»

Όλη η επικαιρότητα