“Κάθε μέρα μαζί” με τους πολίτες, η υπόσχεση του νέου Δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου

“Νέα εποχή σποράς” χαρακτήρισε την τετραετία που ξεκινά
Ορκίστηκε χθες το βράδυ ο νέος δήμαρχος και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο

Υπό τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσοστόμου τελέστηκε η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου καθώς και των νέων δημοτικών συμβούλων χθες το βράδυ , στο περιβάλλοντα χώρο του δημαρχείου της Μεσσήνης.  Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους δημοτών της Μεσσήνης, των βουλευτών της ΝΔ στο νομό , Γιάννη Λαμπρόπουλου, Μίλτου Χρυσομάλλη και Περικλή Μαντά, του νέου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, των περισσοτέρων νέων δημάρχων της Μεσσηνίας καθώς και αρκετών αυτοδιοικητικών παραγόντων και άλλων φορέων του νομού.
Στο σύντομο χαιρετισμό του αμέσως μετά την τελετή ορκωμοσίας , αφού ευχαρίστησε όλους όσους έδωσαν το “παρών” στην ιδιαίτερη αυτή στιγμή για τον ίδιο , τόνισε ότι αποτελεί τεράστια ευθύνη αλλά και μεγάλο χρέος, η επιβεβαίωση των προσδοκιών όλων των ανθρώπων, που τον εμπιστεύθηκαν και πίστεψαν στο όραμα του για έναν σύγχρονο, ασφαλή, λειτουργικό και  ανθρώπινο Δήμο. Ο Γιώργος Αθανασόπουλος, “δεσμεύθηκε” για συμπόρευση με τους πολίτες της Μεσσήνης την επόμενη τετραετία , βάζοντας ως “μότο” του , το “Κάθε μέρα μαζί”.

Επίσης, έδωσε το στίγμα του για το πως επιθυμεί τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου λέγοντας χαρακτηριστικά:  “Οφείλουμε όλοι μας, συμπολίτευση και αντιπολίτευση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, να λειτουργούμε χωρίς διακρίσεις. Με ήθος. Με εμμονή στη  διαφάνεια. Με επιμονή και αποφασιστικότητα για να πάμε το Δήμο Μεσσήνης μπροστά.  Δημοτική Αρχή και Αντιπολίτευση είμαστε όλοι κρίκοι στην αλυσίδα της δημιουργίας, με θεμελιώδεις στόχους τη βελτίωση της καθημερινότητας και της οικονομικής ανάπτυξης του τόπου. Αν ένας κρίκος δεν λειτουργήσει σωστά, ολόκληρο το οικοδόμημα κινδυνεύει με κατάρρευση.”
Ο νέος δήμαρχος δεν παρέλειψε να κάνει ειδικά αναφορά στους εργαζομένους του Δήμου Μεσσήνης υπογραμμίζοντας πως υπολογίζει ιδιαίτερα σ’ αυτούς καθώς με την ποιότητα της δουλειάς τους, με τη βαθιά γνώση των δημοτικών θεμάτων και τον επαγγελματισμό που έχουν επιδείξει, θα είναι σίγουρα οι καλύτεροι συμπαραστάτες και αρωγοί στην ανάπτυξη του τόπου. Τους διαβεβαίωσε δε, ότι οι πόρτες όλων όσων έχουμε την ευθύνη της διοίκησης του Δήμου, θα είναι πάντα ανοιχτές για τις προτάσεις, τις παρατηρήσεις αλλά και τις επισημάνσεις τους.
Στη συνέχεια,  ο Γιώργος Αθανασόπουλος, επανέλαβε το όραμα του για το Δήμο Μεσσήνης, που προτεραιότητα θα έχει ο άνθρωπος και ταυτόχρονα, τα αυτονόητα , όπως η ασφάλεια , η καθαριότητα, ο ευπρεπισμός, ο ηλεκτροφωτισμός, η σχολική στέγη, οι κοινωνικές δομές, η σταδιακή ψηφιοποίηση όλων των υπηρεσιών του Δήμου, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, οι δράσεις πολιτισμού, οι κοινωνικές και αναπτυξιακές υποδομές, η ύδρευση, η αποχέτευση και άλλα πολλά, που είναι ακόμα ζητούμενα για το δήμο Μεσσήνης, θα γίνουν επιτέλους πράξη. Πρόσθεσε δε, ότι σήμερα (σ.σ χθες) εγκαινιάζεται ουσιαστικά  μια νέα προσπάθεια που θα αγγίξει τις ζωές όλων στη Μεσσήνη. Ένα νέο μοντέλο διοίκησης που θα λειτουργεί με αξιοκρατία, διαφάνεια, λογοδοσία, και αποτελεσματικότητα απέναντι στο Δήμο, χαρακτηρίζοντας μεγάλη την πρόκληση που έχουν μπροστά τους ως νέα Δημοτική Αρχή.
Κλείνοντας το χαιρετισμό του, και αφού επισήμανε ότι τη μέγιστη τιμή που του επεφύλαξαν οι συνδημότες του, να τον εκλέξουν από την πρώτη Κυριακή των εκλογών, την αντιλαμβάνεται πρωτίστως ως ευθύνη, πρόσθεσε ότι ως νέος δήμαρχος Μεσσήνης επιθυμεί  η τετραετία που ξεκινά να χαρακτηριστεί από τον ιστορικό του μέλλοντος, ως η νέα εποχή σποράς:

-Για την ανάπτυξη του τόπου και την ανασυγκρότησή του.
-Για την ένωση δυνάμεων και τον συγκερασμό όλων των αντιθέσεων, με συνεργασίες και συμμαχίες προς όφελος των δημοτών.
Εποχή σποράς στο ήθος διακυβέρνησης, στη διαφάνεια, στην κοινωνική ευαισθησία, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Με νέο, ειλικρινή πολιτικό λόγο χωρίς άκριτες υποσχέσεις, ψέματα και μισές αλήθειες.
Εποχή σποράς στην αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων και νέων δυσκολιών, μέσα στις γνωστές συνθήκες που η δεκαετής οικονομική κρίση, άφησε κληρονομιά, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Εποχή σποράς στην ιδεολογική αχρωματοψία και στην άλλη γνώμη. Δεν μηδενίζουμε τίποτα. Ό,τι καλό βρούμε, θα το πολλαπλασιάσουμε. Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.
Εποχή σποράς στην αξιοποίηση του αμύθητου φυσικού και πολιτισμικού πλούτου της περιοχής μας. Η Αρχαία Μεσσήνη είναι ένα από τα γνωστά brand name σε όλο τον κόσμο. Πρέπει να το κατανοήσουμε πλήρως και να το εκμεταλλευτούμε κοινωνικά, οικονομικά και κυρίως πολιτιστικά. Θα πρέπει να ενισχύσουμε τη λάμψη της υπεραξίας που ο τόπος μας χάρισε.
Εποχή σποράς στα νέα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με τους πολίτες και την αδιαμεσολάβητη επαφή μαζί τους. «Κάθε μέρα μαζί», είναι το νέο μας σύνθημα. Ο πολίτης έχει τον κυρίαρχο ρόλο στη διαμόρφωση των πολιτικών μας.”

Αμέσως μετά τον Γιώργο Αθανασόπουλο σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν οι βουλευτές της ΝΔ του νομού, ο νέος Περιφερειάρχης καθώς και οι δήμαρχοι Καλαμάτας & Πύλου Νέστορος που έδωσαν το παρών, όπως και ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και απερχόμενος δήμαρχος Πύλου Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης

Αρχαιρεσίες…
Την επόμενη Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου ο νέο-ορκισθείς Δήμαρχος Μεσσήνης θα αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντα του. Ωστόσο, το πιθανότερο είναι οι αρχαιρεσίες στο Δήμο Μεσσήνης να πραγματοποιηθούν την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου χωρίς όμως να αποκλείεται και το ενδεχόμενο της επόμενης Κυριακής 1ης Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα, με πληροφορίες  ο Γιώργος Αθανασόπουλος φαίνεται πως έχει κατασταλάξει στα πρόσωπα που θα διαμορφώσουν το ξεκίνημα της “νέας εποχής σποράς” για τη Μεσσήνη, όπως τη χαρακτήρισε, τόσο σε επίπεδο αντιδημάρχων, προέδρων οργανισμών αλλά και για το πρόσωπο του νέου προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης.

 

Πηγή: Εφ.Θάρρος