Μεσσηνία

Kάθειρξη 12 ετών στον πρώην ταμία του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Ακούστε το άρθρο

Σε κάθειρξη 12 ετών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, καταδικάσθηκε προχθές από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας 56χρονος πρώην ταμίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας για υπεξαίρεση ποσού που αγγίζει το μισό εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το tharrosnews.gr.

Η υπόθεση δημοσιοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2016, όταν με ένταλμα συνελήφθη ο πρώην ταμίας, καθώς το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που είχε ζητηθεί διαπίστωνε έλλειμμα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, το οποίο απέδιδαν σε υπεξαιρέσεις από τον επί εικοσαετίας ταμία του ιδρύματος, ποσό που ανέρχεται σε 462.375,83 ευρώ.

Ο εισαγγελέας Εφετών στην αγόρευσή του ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου, λέγοντας ότι έχει κάνει την υπεξαίρεση, όμως πρότεινε να του αναγνωρισθεί το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, αφού, όπως είπε, έχει επιστρέψει ένα σημαντικό ποσό. Κατέληξε δε, ότι δεν αποκαλύφθηκε τι έγιναν τα χρήματα και εκτίμησε ότι προφανώς είναι κάπου επιμελώς κρυμμένα.

Από την πλευρά της υπεράσπισης του κατηγορουμένου επισημάνθηκε ότι μόνο για νοσήλια περνούσαν από τα χέρια του ταμία περίπου 5 εκατ. ευρώ το χρόνο και πως σε αντίθετη περίπτωση, η υπηρεσία του τον είχε κατηγορήσει για απιστία επειδή είχε παραλείψει να εισπράξει ποσό άνω των 3 εκατ. ευρώ. Αυτά, όπως είπε, η δικηγόρος είναι αντιφατικά με την κατηγορία ότι υπεξαίρεσε χρήματα.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, δίνοντας όμως αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του, με τους όρους να παρουσιάζεται κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Όλη η επικαιρότητα