Ελλάδα

Κάθειρξη επτά ετών στον Χρήστο Ζέρβα της Χρυσής Αυγής

Ακούστε το άρθρο

Σε ποινή κάθειρξης 7 ετών, χωρίς ελαφρυντικό αλλά με αναστολή έως την έφεση, καταδικάστηκε ο Χρήστος Ζέρβας, ο μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του Νικ. Μιχαλολιάκου στη Βουλή, για την υπόθεση του ξυλοδαρμού του φοιτητή αρχιτεκτονικής Αλέξη Λάζαρη, τον περασμένο Μάρτιο.

Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε τον, μέχρι σήμερα προσωρινά κρατούμενο, χρυσαυγίτη για το κακούργημα της ληστείας και μετέτρεψε την πλημμεληματική κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, σε επικίνδυνη σωματική βλάβη. Παρά την αντίθετη εισαγγελική εισήγηση, τελικά το δικαστήριο δεν αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, ενώ δέχθηκε ότι η έφεση θα έχει αναστέλουσα δύναμη, επιβάλλοντας τους περιοριστικούς όρους της καταβολής εγγυοδοσίας, ύψους 2.000 ευρώ και της εμφάνισης σε ΑΤ δύο φορές το μήνα.

“Ο κατηγορούμενος ήταν παρών στο χώρο. Αναγνωρίστηκε τόσο από τον παθόντα, όσο και από άλλους αυτόπτες μάρτυρες για τις σωματικές βλάβες και την αφαίρεση της τσάντας του” υποστήριξε κατά την πρότασή της η εισαγγελέας ης έδρας, η οποία ζήτησε να κριθεί ένοχος ο Χρ. Ζέρβας, όπως κατηγορούνταν.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Λάζαρης, ο νεαρός φοιτητής που υπήρξε θύμα της επίθεσης, αναγνώρισε στο πρόσωπο του κατηγορουμένου έναν από τους δράστες που τον ξυλοκόπησε και τον λήστεψε: “Θυμάμαι το σημαδι του κυρίου, ότι είχε σκαμένο προσωπο από την ακμή, και το χαμόγελο”. Κατέθεσε επίσης ότι κυνηγήθηκε από 3-4 άτομα και όταν πλέον τον έφτασαν άρχισαν να τον χτυπούν με γροθιές και κλωτσιές κυρίως στον αυχένα και στο κεφάλι. Στη συνέχεια, όπως είπε, “αρχίζουν να με σέρνουν και τους ακούω να λένε πως θα με πάνε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Ενας περαστικός οτι είχε καλέσει την αστυνομία”.

Όπως εξήγησε, όλα ξεκίνησαν έξω από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στους Αμπελοκήπους, που είχε δεχθεί επίθεση κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής πορείας. Οταν τον είδαν μέλη της οργάνωσης, του φώναξαν ότι εκείνος προκάλεσε ζημιές στο κτίριο και ξεκίνησαν να τον κυνηγούν. “Άρχισα να τρεχω μεχρι που με εφτασαν στο πάρκινγκ. Έτρεχα με την ελπιδα οτι θα φτασω στο σπίτι μου. Έτρεχα από φόβο και γιατί είχα την επίγνωση ότι με κυνηγούσαν” είπε.

Ανάμεσα στους αυτόπτες μάρτυρες, μία κάτοικος της περιοχής, νοσοκόμα στο επάγγελμα, η οποία βρισκόταν στο δρόμο όταν είδε το νεαρό να ξυλοκοπείται: “Με πλησίασε το παιδί και τον έβαλα να καθίσει στο πεζοδρόμιο. Ο κατηγορούμενος γελώντας τον ρώτησε “πονάς αγόρι μου;”. Απάντησε “πονάω” και άρχισε να τον κλωτσαει. (…) Ήταν ειρωνικό σχόλιο. Ο νεαρός δεν κατάλαβε τιί συνέβαινε, ήταν ήδη χτυπημένος”, περιέγραψε η μάρτυρας, καταλήγοντας ότι φοβήθηκε για τη ζωή του νεαρού, καθώς “κάθε χτύπημα μπορούσε να ήταν μοιραίο”.

Απολογούμενος, ο Χρήστος Ζέρβας αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι  ήταν υπεύθυνος ασφαλείας των γραφείων της Χρυσής Αυγή και εκείνη την ώρα βρισκόταν σε καφέ στη Μεσογείων. “Στοχοποιήθηκα για πολιτικούς λόγους. Θα έπρεπε να ειμαι τουλαχιστον ηλιθιος να διαπράξω αδικήματα τοσο κοντα στο σπιτι μου, στη δουλειά μου” κατέληξε.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα