Εκπαίδευση Ηλεία

Καθησυχάζει ο Μπαξεβανάκης για το ΤΕΙ Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε σε χθεσινές του δηλώσεις στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΟΡΤ ο Ηλείος υφυπουργός Παιδείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, όσον αφορά τις εξελίξεις στον ακαδημαϊκό χάρτη και τη λειτουργία των τμημάτων του ΤΕΙ Πύργου.

Ο κ.Μπαξεβανάκης δήλωσε ότι το τμήμα Πληροφορικής & ΜΜΕ δεν τέθηκε στην προχθεσινή συζήτηση μεταξύ του υπουργού Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, και των προέδρων των ΤΕΙ, καθώς η πρόταση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας προβλέπει αλλαγή στο γνωστικό αντικείμενο και όχι απλώς την άρση της μεταβατικότητας.

«Η απόφαση του υπουργού αφορά τις προτάσεις που έκανε το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, όπως και όλα τα ΤΕΙ της χώρας, σχετικά με τα μεταβατικά τμήματα. Ο υπουργός αποδέχθηκε τις προτάσεις όπως του μεταφέρθηκαν από τα ΤΕΙ. Για το τμήμα Πληροφορικής & ΜΜΕ η πρόταση της Συγκλήτου του ιδρύματος είναι για μετατροπή και του τίτλου αλλά και του γνωστικού του αντικειμένου. Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας προτείνει τη μετατροπή του σε ένα παρεμφερές τμήμα πιο λειτουργικό και αποτελεσματικό, επομένως δεν μπήκε στη χθεσινή διαδικασία (σ.σ. προχθεσινή) γιατί η πρόταση δεν ήταν να συνεχίσει ως έχει. Άρα θα αντιμετωπιστεί σε άλλη βάση», σημείωσε ο κ.Μπαξεβανάκης.

Σχετικά με το αν η επαναλειτουργία του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων της Πάτρας επηρεάζει το τμήμα ΔΟΕΠ & ΤΜ του Πύργου, ο Ηλείος υφυπουργός Παιδείας δήλωσε ότι δεν τίθεται σε αμφισβήτηση η λειτουργία του ούτε υπάρχει σκέψη για απομάκρυνση.

«Η ύπαρξη και άλλων τμημάτων που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ανταγωνιστικά είναι υπαρκτό ζήτημα, αλλά η λειτουργία κάθε τμήματος κρίνεται από την ίδια του την αξιοπιστία. Το τμήμα ΔΟΕΠ & ΤΜ έχει ισχυρά επιχειρήματα καλής λειτουργίας και δεν θα υπολείπεται σε τίποτα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιστολή δυσαρέσκειας από Λιατσή για το ΤΕΙ Πύργου

Όλη η επικαιρότητα