Παραπολιτικά

Κάτι τρέχει με τη Μέρκελ vol… – Τα κλειστά μάτια και η δυσφορία

Ακούστε το άρθρο

Η εικόνα της Μέρκελ κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας της Ανεγκρέτ Κραμπ Καρενμπάουερ ως υπουργός Άμυνας της Γερμανίας (στη θέση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν που μετακόμισε στην Κομισιόν) το απόγευμα της Τετάρτης (24.07.2019) ήρθε να προκαλέσει νέο σάλο.

Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της τελετής, η καγκελάριος «πιάστηκε» με τα μάτια κλειστά για μερικά δευτερόλεπτα. Άλλοτε, φυσούσε τη μύτη της, άλλοτε κοιτούσε το ρολόι ή το κινητό της, δίπλα στον υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς. Στο πρόσωπό της «ζωγραφισμένη» η δυσφορία. Σαν να μην τη χωρούσε ο τόπος.

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

Γερμανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι η αίθουσα όπου έγινε η τελετή ορκωμοσίας της AKK (σ.σ. παρατσούκλι της Καρενμπάουερ, που είναι πρόεδρος του CDU διαδεχόμενη τη Μέρκελ) δεν είχε κλιματισμό. Και χθες ήταν μια από τις πιο ζεστές μέρες στο Βερολίνο, άλλη μια χώρα της Ευρώπης που πλήττεται από το κύμα καύσωνα.

Αυτή τη φορά, λοιπόν, η «εξήγηση» είναι πως η Μέρκελ ζεσταινόταν. Και εξαιτίας της ζέστης αυτής, μάλλον, δεν έβλεπε την ώρα να περάσουν τα 100 λεπτά της τελετής για φύγει.

Από τις 18 Ιουνίου, όταν υποδεχόμενη τον νέο πρόεδρο της Ουκρανίας στο Βερολίνο και οι κάμερες την έπιασαν για τρέμει για πρώτη φορά, η Μέρκελ βρίσκεται στο μικροσκόπιο για το θέμα της υγείας της. Ακολούθησαν άλλες δυο φορές με την καγκελάριο να τρέμει δημόσια και την ίδια να αναγκάζεται να αναφερθεί δημόσια σε αυτό. Όσο κι αν δεν ήθελε…

Σήμερα, Πέμπτη, πάντως, κατά τη διάρκεια τελετής στο Βερολίνο, η Μέρκελ δεν εμφάνισε κανένα… ανησυχητικό σύμπτωμα. Παραβρέθηκε, πάλι μαζί με την Κάρενμπάουερ, σε τελετή για την ημέρα της αντίστασης. Και χωρίς πρόβλημα περπάτησε και την ομιλία της έκανε χωρίς… τρέμουλο ή άλλο σύμπτωμα. Εν μέσω ζέστης και σε ανοιχτό χώρο, βέβαια…

Το σίγουρο, όπως αναφέρουν και τα γερμανικά ΜΜΕ, είναι πως η Άνγκελα Μέρκελ έχει κουραστεί. Και θέλει επειγόντως διακοπές. Το θετικό για εκείνη είναι πως θα μπορέσει να πάρει ανάσα, αφού έως τις 11 Αυγούστου θα περάσει χρόνο μακριά από επίσημες υποχρεώσεις και θα κάνει τις διακοπές της, μάλλον σε κάποια ορεινή περιοχή (για να έχει και δροσιά), ώστε να κάνει πεζοπορία όπως συνηθίζει.

Πηγή: newsit.gr – Με πληροφορίες και από express.de

Όλη η επικαιρότητα