Ελλάδα

Το κατηγορητήριο του 29χρονου για τα τρομοδέματα

Ακούστε το άρθρο

Εννέα συνολικά βομβοδέματα κατηγορείται ότι απέστειλε ο 29χρονος, ο οποίος αναμένεται να απολογηθεί για αυτά την Τρίτη ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή που χειρίζεται υποθέσεις τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του, ο νεαρός φέρεται να εντάχθηκε ως μέλος στην οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” στις αρχές του Δεκεμβρίου του 2016. Στις ενέργειές του συγκαταλέγεται τόσο το τρομοδέμα κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου το Μάιο του 2017, αλλά και ακόμη εννέα που επιχειρήθηκε να αποσταλούν μέσω ταχυδρομείου σε διάφορους στόχους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, “έχοντας αποφασίσει ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση να σκοτώσεις τον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδος και Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Λουκά Παπαδήμο, αφού είχες κατασκευάσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό τον απέστειλες εντός φακέλου προς τον προαναφερόμενο πρώην πρωθυπουργό προκειμένου με την έκρηξη που θα προκαλούνταν από την διάνοιξη του να του επιφέρεις τον θάνατο”.

Μάλιστα, κατά την κατηγορία, ο λόγος που ο Λουκάς Παπαδήμος δεν έχασε τη ζωή του ήταν το γεγονός ότι “η έκρηξη δεν ήταν μεγάλης ισχύος εξαιτίας λανθασμένου υπολογισμού ως προς την αναλογία της εκρηκτικής ύλης και έγκαιρης παροχής ιατρικής βοήθειας στον Λουκά Παπαδήμο και τους δύο ακόμα επιβαίνοντες στο όχημα”.

Τα οκτώ δέματα

Τα υπόλοιπα τρόμο-δέματα φέρονται -κατά το κατηγορητήριο- να εντοπίστηκαν από τις αρχές μετά το αντίστοιχο που είχε αποσταλεί στον τότε υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε.

Συγκεκριμένα, φέρεται από τις δικαστικές αρχές να τα κατασκεύασε και να τα ταχυδρόμησε, όμως τελικά εντοπίστηκαν πριν φτάσουν στους παραλήπτες τους. Πρόκειται για οκτώ συνολικά πακέτα που εντοπίστηκαν τον Μάρτιο του 2017 στο Κέντρο Διαλογής, στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου, και για τα οποία ο 29χρονος κατηγορείται πως προμηθεύτηκε, κατείχε εκρηκτικές ύλες και κατασκεύασε τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Πηγή: news247.gr 

Όλη η επικαιρότητα