Ηλεία

Κάτω Καπελέτο: Ψάχνουν λύση για την περιβόητη τάφρο 24!

Ακούστε το άρθρο

Το πρόβλημα των πλημμυρικών φαινομένων  που παρατηρούνται στην περιοχή του Κάτω Καπελέτου και έχουν ως αποτέλεσμα την καταστροφή καλλιεργειών, καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αρμόδιοι φορείς και αυτό το σκοπό είχε και η αυτοψία που έγινε χθες στην περιοχή.

Η αυτοψία ήταν σε συνέχεια της σύσκεψης που έγινε προ ημερών υπό των αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο, σε μία προσπάθεια να εντοπιστούν ακριβώς τα προβλήματα της περιβόητης τάφρου 24 που έχει γίνει ο ‘φόβος και ο τρόμος’ της περιοχής, έτσι ώστε να δρομολογηθούν συγκεκριμένες παρεμβάσεις και να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες χρηματοδοτήσεις.

Η αυτοψία έγινε χθες από τον πρόεδρο του ΓΟΕΒ κ. Νίκου Φάμελο, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, θιγόμενων και του προέδρου του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων κ. Χρήστου Παλαιολόγου.

‘Να δοθεί οριστική λύση’

«Συμφωνήσαμε όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, η Διεύθυνση τεχνικών έργων, ο ΓΟΕΒ, η Πολιτική προστασία, ο ΤΟΕΒ αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής να κάνουμε αυτοψία και να βρούμε μία λύση ώστε να υπάρξει δυνατότητα εξοικονόμησης  χρημάτων, για να προχωρήσουμε στις απαραίτητες ενέργειες γιατί πρέπει να γίνουν κάποιες διευθετήσεις για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν απορροή τα νερά της περιοχής προς την θάλασσα. Είχε γίνει ένα έργο παλαιότερα, άλλαξαν την ροή, πήραν τα νερά από μία τάφρο η οποία καταργήθηκε και τα πήγαν σε κάποια άλλη και αποδείχθηκε εκ των υστέρων ότι τελικά δεν υπάρχει η απαραίτητη απορροή ώστε να μην λιμνάζουν τα νερά στην περιοχή. Πρέπει να κάνουμε κάτι ώστε να δοθεί οριστική λύση για να μην παθαίνουν οι άνθρωποι ζημιές. Και είναι απαραίτητο προς αυτή την κατεύθυνση να βοηθήσουμε όλοι, από την πολιτεία, από την Περιφέρεια, από τον ΓΟΕΒ, από τον ΤΟΕΒ και από τον δήμο εάν υπάρχει δυνατότητα. Θα το δούμε από κοινού με ότι οικονομικές δυνατότητες έχουμε» ανέφερε ο κ. Φάμελος, ο οποίος επεσήμανε ότι θα πρέπει να γίνει και ένα αντλιοστάσιο στην περιοχή και ήδη έχει προταθεί από τον ΓΟΕΒ προς το αρμόδιο Υπουργείο.

Ο κ. Παλαιολόγος έκανε λόγο για χρόνιο πρόβλημα, που έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους καλλιεργητές της περιοχής:  «Από το 1969 που έχουν γίνει τα έργα, έγιναν κάποια λάθη και χάλασαν την φυσική ροή των υδάτων, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα. Προσπαθούμε τώρα να δώσουμε κάποια λύση, γιατί τα μέλη του ΤΟΕΒ έχουν πρόβλημα στην καλλιέργεια. Είμαστε στα μισά του Μαΐου και δεν μπορούν να μπουν να κάνουν καλλιέργειες. Αν δεν γίνουν παρεμβάσεις να αλλάξει η ροή να πάει στη φυσική της ροή θα έχουμε προβλήματα. Όταν γεμίζει η Τ24 θα πλημμυρίζουμε πάντοτε».

Μετά και την αυτοψία που έγινε αναμένεται η δρομολόγηση περαιτέρω ενεργειών.

 

Όλη η επικαιρότητα