Κάτω Σαμικό: Καταγγελία για δολιοφθορά σε ελαιώνα!

Δολιοφθορά σε τουλάχιστον 30 με 35 ελαιόδεντρα καταγγέλλει μέσω της εφ.«Πατρίς» ο 45χρονος ναυτικός Πολυχρόνης Χρονάς, ο οποίος διατηρεί καλλιέργειες στην περιοχή του Κάτω Σαμικού του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Όπως  επισημαίνει στην εφ.«Πατρίς» ο 45χρονος, τη Δευτέρα του Πάσχα επισκέφθηκε τις ελαιοκαλλιέργειες που διατηρεί σε έκταση στο Κάτω Σαμικό εδώ και τρία χρόνια, όπου και διαπίστωσε ότι η πλειονότητα των δέντρων έχουν ξεραθεί παρότι ο ίδιος τις φρόντιζε τακτικά. Στα ελαιόδεντρα έκανε αυτοψία γεωπόνος, ο οποίος επισήμανε ότι το φύλλωμα στις ελιές έχει ψεκαστεί με γεωργικό φάρμακο, το οποίο και προκάλεσε τον μαρασμό.

«Πριν από ενάμιση μήνα επισκέφθηκα τα ελαιόδεντρα, τα οποία έχω φυτέψει δίπλα στις πορτοκαλιές που διατηρώ, και ήταν μια χαρά. Τη Δευτέρα του Πάσχα, που είχα μία μέρα ελεύθερη από το καράβι, πήγα ξανά και διαπίστωσα ότι από τις 40 ρίζες ελιές που φύτεψα πριν από τρία χρόνια, είναι ζήτημα να έχουν μείνει 5-10. Ο γεωπόνος που έκανε την αυτοψία, με ενημέρωσε ότι τα ελαιόδεντρα ξεράθηκαν καθαρά από χρήση γεωργικού φαρμάκου τύπου ραουντάπ πάνω στο φύλλωμα», υπογράμμισε ο κ.Χρονάς, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάποιος ή κάποιοι ψέκασαν με προφανή στόχο να του προκαλέσουν ζημιά.

Ο κ.Χρονάς δήλωσε στην εφ.«Πατρίς» ότι προσφέρει μεγάλο χρηματικό ποσό ως αμοιβή σε όποιον γνωρίζει κάτι σχετικά με το συμβάν, προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση, και ζητά μέσω της εφ.«Πατρίς» να τον ενημερώσουν στο τηλ 6936507276.