Κατολισθήσεις και καθιζήσεις στη νότια Ηλεία – Σήμερα πιθανότατα ανοίγει ξανά ο δρόμος Κρέστενα-Ανδρίτσαινα

Προβλήματα αντιμετωπίζει το οδικό δίκτυο της νότιας ορεινής Ηλείας εξαιτίας της κακοκαιρίας, καθώς έχουν εμφανιστεί φαινόμενα κατολισθήσεων και καθιζήσεων τις τελευταίες ημέρες. Προχθές διαπιστώθηκε υποχώρηση του εδάφους στον δρόμο Αρήνη-Μηλέα, για αυτό και ήδη έχουν μεταβεί στο σημείο συνεργεία της ΠΕ Ηλείας για να επιλύσουν το πρόβλημα και να μη διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων. Παράλληλα, χθες σημειώθηκε κατολίσθηση στον δρόμο Κρέστενα-Ανδρίτσαινα, στο ύψος του Γρύλλου, καθώς έπεσαν χώματα σε τμήμα του οδικού δικτύου, δυσκολεύοντας την κυκλοφορία.

Όσον αφορά την κατολίσθηση βράχων και λάσπης στον ίδιο δρόμο, κοντά στο γεφύρι της Τσεμπερούλας, έγιναν παρεμβάσεις το περασμένο Σαββατοκύριακο και περιόρισαν αισθητά τον κίνδυνο, ωστόσο σήμερα αναμένεται να μεταβεί κλιμάκιο μηχανικών της ΠΕ Ηλείας στο σημείο, προκειμένου να κάνουν αυτοψία και να αποφασίσουν αν τελικά θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο.

 

Όπως δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γ.Γεωργιόπουλος, οι αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας είναι σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που παρουσιάζονται.

«Είμαστε σε ετοιμότητα για να παρέμβουμε όπου διαπιστώνονται κατολισθήσεις, καθιζήσεις ή άλλα φαινόμενα που επηρεάζουν το οδικό δίκτυο. Με τη συνδρομή των υπηρεσιών μας ήδη ετοιμάζουμε πλάνο συνολικών παρεμβάσεων, αφού βελτιωθεί ο καιρός και περιοριστούν οι βροχοπτώσεις», τόνισε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Γεωργιόπουλος.