Κατσαούνης – Μανσόλας και Porsche 911 στην κορυφή

13th_historic_acropolis_rally_reg_finish_01.jpg

Oι Γιάννης Κατσαούνης – Μαθιός Μανσόλας αναζητούσαν διακαώς εδώ και 11 χρόνια μια ανάλογη διάκριση, η οποία είναι η δεύτερη για το πολύπειρο πλήρωμα στον Εθνικό Ιστορικό αγώνα μας.

Χαρακτηριστικό της εκπληκτικής προσπάθειας του πληρώματος το γεγονός πως σε 29 από τις 43 Ειδικές Διαδρομές που περιελάμβανε ο δύσκολος  φετινός αγώνας, δεν έχασαν απάνω από 1 δευτερόλεπτο από τον δοθέντα ιδανικό χρόνο!

Άξιοι ανταγωνιστές τους οι Δημήτρης και Άγγελος Κουνέλης με BLMC Mini του 1978, που πέρασαν από την πρώτη θέση κατά τη διάρκεια του απαιτητικού τριήμερου, αλλά τελικά ολοκλήρωσαν 2οι. Στη 3η θέση του βάθρου της γενικής κατάταξης συναντάμε του περσινούς και προπέρσινους νικητές του αγώνα Ιάσωνα Φωτόπουλο – Ανδρέα Περίδη με Alfa Romeo 2000 GT Veloce, που ξεκίνησαν όπως πάντα σχεδόν …κρύοι, στο τέλος όμως εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους και αμείφθηκαν με μια θέση στο βάθρο.

Ανάμεσα στα πολλά ξένα πληρώματα που συμμετείχαν στον αγώνα ικανότεροι αποδείχθηκαν οι Paolo Marcattilj – Fransesco Giammarino με Porsche 911 του 1967 που ήταν 10οι. Οι επικεφαλής της βαθμολογία του Ευρωπαϊκού Επάθλου της FIA δεν κατάφεραν πάντως να συνεχίσουν το απόλυτο των νικών που έχουν φέτος, αφού οι δικοί μας Γιώργος Δελαπόρτας – Θέμις Κονταράτος με Alfa Romeo 2000 GT Veloce τερμάτισαν δύο θέσεις πιο πάνω (8οι) και καρπώθηκαν τους βαθμούς της νίκης για τον ευρωπαϊκό θεσμό, όπου συμμετέχουν. Με αυτή τους την επίδοση μάλιστα πέρασνα 2οι στη βαθμολογία υποσκλίζονατς τους Cristian Crusifix – Joseph Lambert που αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στη χώρα μας με μια Lotus Cortina του 1964, αλλά μάλλον τα βρήκαν σκούρα τερματίζοντας 28οι.

Το τελετουργικό της απονομής των επάθλων στους νικητές όλων των κατηγοριών και κλάσεων θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα 9 Ιουνίου, στο λόφο του Φιλοπάππου, με φόντο το απόλυτο μνημείο ιστορίας και πολιτισμού της ανθρωπότητας, τον ναό της Αθηνάς Παλλάδας, στην κορυφή του ιερού βράχου της Ακρόπολις.

 

Πηγή: news247.gr