WEB tv Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Πολιτική

Κατσιφάρας στον Πύργο: Τρία σημαντικά έργα για την Ηλεία [ΒΙΝΤΕΟ]

Ακούστε το άρθρο

Τρία εμβληματικά έργα-επενδύσεις που αγγίζουν τα 27 εκατ. ευρώ δρομολογεί μέσα στο επόμενο τρίμηνο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δίνοντας ισχυρή αναπτυξιακή ώθηση μέσω της ΟΧΕ Κατάκολο-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία.

Όπως ανακοίνωσε χθες από τον Πύργο ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, υπεγράφη η πράξη ένταξης της ανάπλασης της χερσαίας ζώνης του Κατακόλου στο νέο ΕΣΠΑ, ενώ στις 29 Αυγούστου δημοπρατείται η κατασκευή της παράκαμψης Λαστεΐκων-Αγίου Ιωάννη. Τα δύο συγκεκριμένα έργα έχουν συνολικό προϋπολογισμό περίπου 27 εκατ. ευρώ, ενώ σε αυτά προστίθεται και η επαναλειτουργία του Μουσείου Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, έργο 1,16 εκατ. ευρώ.

«Ένα οραματικό σχέδιο ολοκληρωμένης ανάπτυξης για την Ηλεία με ιδιαίτερη στρατηγική σημασία για ολόκληρη τη δυτική Ελλάδα γίνεται πράξη. Η υλοποίηση της ΟΧΕ συνολικού προϋπολογισμού 51 εκατ. ευρώμ εκ των οποίων τα 41,6 θα κατανεμηθούν από το ΠΕΠ έχει ήδη ξεκινήσει με την ένταξη σημαντικών έργων στο ΕΣΠΑ. Είναι η αναβάθμιση και η αποκατάσταση του Μουσείου Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, που ήταν ουσιαστικά η δεύτερη ένταξη, η αναβάθμιση της χερσαίας ζώνης Κατακόλου, η κατασκευή της παράκαμψης Λαστεΐκων-Αγίου ιωάννη-Κατακόλου», δήλωσε ο περ/ρχης Δυτικής Ελλάδας, Απ. Κατσιφάρας, προσθέτοντας ότι επίκειται η η βεκτίωση της προσβασιμότητας της επαρχιακής οδού Πύργου-Κατακόλου, από τη διασταύρωση Αγίου Ανδρέα έως την είσοδο του Πύργου, έργο που βρίσκεται στη φάση επεξεργασίας και αξιολόγησης στη διαχειριστική αρχή, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ.

«Η παρέμβαση αυτή στοχεύει στην αναβάθμιση των χαρακτηριστικών οδικής ασφάλειας και  στην ανάδειξη εξωραϊσμό του περιαστικού τμήματος Αγ. Ιωάννη Πύργος με τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου, πεζόδρομου, δεντροφύτευση, ηλεκτροφωτισμό. Θέλουμε μια αρτηρία που να εντάσσεται μέσα από την ανάπλαση σε μια άλλη αντίληψη λειτουργίας της πόλης και σύνδεσης της με το Κατάκολο. Η οδός εξυπηρετεί σύνδεση του λιμένα Κρουαζιέρας με Πύργο και Αρχ. Ολυμπία», επισήμανε ο κ. Κατσιφάρας και σημείωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα  υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου.

«Η ΟΧΕ δεν είναι ένα σχέδιο επί χάρτου αλλά μια ζωντανή, αναπτυξιακή διαδικασία, έχει προϋπολογισμό, ενταγμένα έργα και έχει και έργα που ετοιμάζουμε για να εντάξουμε στο μέλλον. Εμείς στην Περιφέρεια δε λέμε λόγια απαντούμε με έργα», υπογράμμισε ο κ. Κατσιφάρας.

«Η σημερινή περιφερειακή αρχή κάνει ένα μεγάλο αναπτυξιακό βήμα, διότι τα νούμερα και οι παρεμβάσεις μιλάνε από μόνες τους. Ως περιφερειακή αρχή κάναμε μια συμφωνία ότι σε αυτή την περιφέρεια η στρατηγική, το σχέδιο, η υλοποίηση είναι επιλογή. Όταν απλώς κάνεις διαχείριση, λειτουργείς αποσπασματικά. Όσα σπουδαία πράγματα και να κάνεις, δεν λειτουργείς συνεκτικά και αναπτυξιακά.Απτό παράδειγμα αυτής της στρατηγικής που αναπτύξαμε είναι η ΟΧΕ. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που ο Περιφερειάρχης υπέγραψε την πράξη ένταξης της χερσαίας ζώνης Κατακόλου, ένα συμβολικό έργο που χωρίς αυτό, ό,τι περιφερειακό και να κάνεις στο Κατάκολο δεν θα φαίνεται, γιατί είναι η πρώτη εικόνα των επισκεπτών. Τα χρήματα που έχει καταφέρει ο Περιφερειάρχης να φέρει για τα έργα αυτά και η προσπάθεια όλων είναι ένα δείγμα και έπεται συνέχεια. Η υλοποίηση έργων ενταγμένων σε συνολικό πλάνο θα αποφέρει προστιθέμενη αξία στο οικονομικό και αναπτυξιακό προϊόν της Ηλείας», δήλωσε ο κ. Γεωργιόπουλος.

 «Δεκατριάρι» 34 εκατ. ευρώ στην Ηλεία

Εκτός από την ΟΧΕ, η περιφέρεια υλοποιεί στην Ηλεία άλλα δεκατρία έργα συνολικού ύψους 34 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 11 είναι οδικά και τα δύο αντιπλημμρυρικά. Ο κ. Κατσιφάρα ανέφερε ότι η πορεία υλοποίησής τους είναι σε

ικανοποιητικό επίπεδο και αποκάλυψε ότι η Ηλεία έχει συνολικά ενταγμένα 35 έςργα, ύψους 64 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 7 έχουν υλοποιηθεί, τα 4 σε φάση ολοκλήρωσης, τα 2 είναι προς εκτέλεση και τα 12 προς  υλοποίηση.

OXE Στην Ηλεία βρέθηκε χθες ο περ/χης Δυτ. Ελλάδας, Απ. Κατσιφάρας, για να ανακοινώσει τα τρία έργα της ΟΧΕ, συνοδευόμενος από τον αντιπερ/ρχη Ηλείας, Γ. Γεωργιόπουλο, τον αντιπερ/ρχη Οικονομικών, Π. Μπράμο, τον αντιπερ/ρχη Αγροτ. ΑΝάπτ., Κ. Μητρόπουλο, τον Βοηθό Περ/ρχη Πολιτισμού, Δ. Κωσταριά, και την περ/κή σύμ. Γ. Παπαναγιώτου-Μαρτζάκλη

 

 

Όλη η επικαιρότητα