Ελλάδα

Καβάλα: Εδώ ήταν θαμμένα τα 4,2 εκατομμύρια από την ληστεία αλά Casa De Papel

Ακούστε το άρθρο

Το αστρονομικό ποσό των σχεδόν 4,2 εκατομμυρίων ευρώ εντοπίστηκε θαμμένο σε προαύλιο χώρο αντιπροσωπείας αυτοκινήτων στην Καβάλα. Το ποσό, σύμφωνα με πληροφορίες είναι λεία μαμούθ από ληστεία.

Από χθες 19 Δεκεμβρίου, όπως σας ενημέρωσε το newsbeast.gr, ήταν σε εξέλιξη τεράστια αστυνομική επιχείρηση στην Καβάλα καθώς μετά από αξιοποίηση πληροφοριών κατέληξαν ότι η λεία μαμούθ των 4,2 εκατομμυρίων σε ληστεία αλά Casa De Papel ήταν θαμμένη στο συγκεκριμένο σημείο.

Όπως βλέπετε και στο βίντεο, οι αστυνομικοί έχουν θάψει σχεδόν όλη την αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, ώστε να βρουν τα χρήματα.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το τοπικό κανάλι CenterTV, η αστυνομία έχει βρει πολλά μετρητά και υπολογίζεται ότι είναι όλο το ποσό. Ωστόσο, έχει ξεκινήσει η καταμέτρηση και αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά από ώρες ή ίσως και μέρες.

Οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν ότι η αστυνομία έχει προχωρήσει σε τρεις συλλήψεις.

Κινηματογραφική ληστεία με λεία μαμούθ

Πριν από περίπου ένα χρόνο ένας 43χρονος επιχειρηματίας έδωσε στους δράστες ένα ποσό της τάξης των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ, με την απειλή από πλευράς τους ότι θα κάνουν κακό στην 5χρονη κόρη του, που του είπαν πως είχαν απαγάγει.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής 25 Ιανουαρίου 2018, όταν σύμφωνα με την κατάθεση του 43χρονου, οι δράστες της ληστείας του έστησαν ενέδρα έξω από το σπίτι του, φορώντας μάσκες του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου.

Εκεί ήταν που του είπαν για την απαγωγή του παιδιού του (ο ίδιος είναι διαζευγμένος), με αποτέλεσμα να συνεργαστεί. Έφυγαν με το δικό του αυτοκίνητο, το οποίο και παράτησαν άθικτο έξω από την πόλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιος τρίτος συνεργάτης τους περίμενε στο σημείο και μαζί έφυγαν όλοι μαζί, όπως πιστεύει η Αστυνομία. Στη συνέχεια μετέβησαν στην εταιρεία security του 43χρονου, λίγο έξω από την Καβάλα, όπου και του ζήτησαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο. Όπως ανέφερε ο επιχειρηματίας, τους έδωσε τους κωδικούς και οι δράστες το άνοιξαν.

Μέσα υπήρχαν 4.300.000 ευρώ, τα οποία ήταν δρομολογημένο να κατατεθούν σήμερα σε τράπεζα. Χρήματα τα οποία δεν ήταν της εταιρείας, αλλά πελατών, τους οποίους εξυπηρετούσε με αυτόν τον τρόπο. Οι δράστες άρπαξαν τα 4,2 εκατ. ευρώ και του άφησαν – όπως λέει στους αστυνομικούς 100.000 ευρώ. Αμέσως μετά πήραν το αυτοκίνητό του και έφυγαν από την περιοχή.

«Με άφησαν δεμένο και χάθηκαν από το οπτικό μου πεδίο», είπε στους αστυνομικούς. Στη συνέχεια ο επιχειρηματίας διαπίστωσε ότι δεν υπήρξε απαγωγή της κόρης του και κατήγγειλε στις Αρχές τα όσα φέρεται να βίωσε.

Φωτογραφίες και βίντεο: proininews.gr και CenterTV

Όλη η επικαιρότητα