Ηλεία

Καζάνι που βράζει η Πηνεία – Αντιδράσεις για τη μεταφορά του Γυμνασίου Σιμόπουλου στην Εφύρα

Ακούστε το άρθρο

Σε καζάνι που βράζει έχει μετατραπεί η περιοχή της Πηνείας, μετά την απόφαση που εξέδωσε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, να μετακινηθεί το Γυμνάσιο Σιμοπούλου στην Εφύρα, προκειμένου να εγκαταλείψουν οι μαθητές τις λυόμενες αίθουσες.

Η συγκεκριμένη απόφαση έχει προκαλέσει αντιδράσεις, ήδη το θέμα έχει συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας το οποίο έχει διαφωνήσει σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο, και πλέον την ‘σκυτάλη’ πήραν οι μαθητές οι οποίοι προχώρησαν από χθες το πρωί σε κατάληψη.

Δεν θέλουν Εφύρα

Αρχικά αντέδρασαν οι μαθητές του Γυμνασίου στο Σιμόπουλο, οι οποίοι διαφωνούν στο ενδεχόμενο μεταφοράς του σχολείου τους στην Εφύρα. Τα παιδιά θέλουν να εγκαταλείψουν τις λυόμενες αίθουσες, ωστόσο δεν θέλουν να αλλάξουν τοπική κοινότητα και έδρα το σχολείο τους, αντιθέτως το αίτημά τους είναι να παραμείνουν στο Σιμόπουλο και το Γυμνάσιο να μετακινηθεί στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζει το Λύκειο Σιμοπούλου.

Ένα αίτημα που είχε τεθεί εξαρχής από τους μαθητές, το οποίο ωστόσο δεν έχει ευοδωθεί μέχρι σήμερα καθώς δεν έχει γίνει η μεταφορά των απαραίτητων αιθουσών βαρέως τύπου που πρέπει να τοποθετηθούν στο χώρο του Λυκείου για να μπορέσει να στεγαστεί και το Γυμνάσιο.

Με δεδομένο λοιπόν ότι δεν έχει ικανοποιηθεί το αίτημά τους και από την στιγμή που δεν θέλουν να μετακινηθούν στην Εφύρα, οι μαθητές του Γυμνασίου Σιμοπούλου προχώρησαν χθες σε κατάληψη του σχολείου τους ζητώντας να μην εφαρμοστεί η απόφαση του Υπουργού.

Σε ένδειξη συμπαράστασης προχώρησαν σε κατάληψη χθες και οι μαθητές του Λυκείου Σιμοπούλου, οι οποίοι θέλουν το Γυμνάσιο να συστεγαστεί με το Λύκειο.

Και τα δημοτικά σχολεία

Και όπως όλα δείχνουν, το θέμα δεν θα σταματήσει εδώ αφού σήμερα στο χορό των κινητοποιήσεων θα μπει και το δημοτικό σχολείο Σιμοπούλου, καθώς οι γονείς των μαθητών αντιδρούν και δεν θέλουν να μετακινηθεί το Γυμνάσιο στην Εφύρα, γιατί αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι και τα δικά τους παιδιά όταν έρθει η ώρα να πάνε Γυμνάσιο θα πρέπει να μετακινούνται στην Εφύρα.

Αντιδράσεις όμως υπάρχουν και από τους γονείς του δημοτικού σχολείου της Εφύρας, αφού όπως έχει γίνει γνωστό το κτίριο στο οποίο προορίζεται να μετακινηθεί το Γυμνάσιο χρησιμοποιείται από το δημοτικό σχολείο. Κατά συνέπεια η απόφαση του Υπουργού επηρεάζει και τους μαθητές της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας,  οι οποίοι με την σειρά τους πρέπει να μετακινηθούν στο παλιό τους κτίριο, στο οποίο όμως στεγάζεται το νηπιαγωγείο!

Εν ολίγοις, έχει προκληθεί ένα απίστευτο μπάχαλο και τώρα το Υπουργείο καλείται να βάλει τα πράγματα σε τάξη, γιατί εξαιτίας της απόφασης του Υπουργού πυροδοτήθηκαν οι αντιδράσεις και ουδείς γνωρίζει τι θα γίνει στην συνέχεια…

Όλη η επικαιρότητα