Και στο βάθος… «Άκτωρ» για το Πάτρα-Πύργος

Εργολαβικές εξελίξεις αναμένονται στο έργο της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος μετά τον προσυμβατικό έλεγχο του ΕΛεκτικού Συνεδρίου και τη συμβασιοποίησή του. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αθηναϊκού Τύπου, η Τράπεζα Αττικής είναι σε επικοινωνία τόσο με την εταιρεία «ΤΟΞΟΤΗΣ», που έχει αναλάβει τις πρώτες τέσσερις εργολαβίες, όσο και με την εταιρεία «ΑΚΤΩΡ», προκειμένου να αναλάβει η δεύτερη το έργο σε περίπτωση αδυναμίας της πρώτης.

Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα Αττικής έχει δανειοδοτήσει και έχει εκδώσει τις προβλεπόμενες εγγυητικές επιστολές για την εταιρία «Τοξότης», προκειμένου να μη βρεθεί η τράπεζα αντιμέτωπη με ζημιές.

Σε πρώτη φάση, ο «Άκτωρ» αναμένεται να αναλάβει τις συμβατικές υποχρεώσεις του «Τοξότη» στην κατασκευή του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου στη Λέσβο (35 εκατ. ευρώ)

Όπως τόνισε στην εφ. «Πατρίς υψηλόβαθμο στέλεχος του «Άκτορα», τη δεδομένη στιγμή έχουν γίνει συζητήσεις με τις τράπεζες για έργα που έχουν ήδη ανατεθεί στον «ΤΟΞΟΤΗ», στα οποία και προφανώς δεν συμπεριλαμβάνεται το Πάτρα-Πύργος.

«Έχει γίνει μια συζήτηση με τις τράπεζες αλλά μόνο για έργα που έχουν ήδη ανατεθεί, ώστε να γίνει μια υποκατάσταση. Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε συζητήσουμε για να αναλάβουμε έργα για τα οποία δεν έχουν μπει υπογραφές», επισημάνθηκε στην εφ. «Πατρίς».

Μέχρι τώρα, πάντως, δεν σταλεί καμία εργολαβία στο Ελεγκτικό Συνέδριο, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στον Μάιο.

Για το συγκεκριμένο θέμα, ο βουλευτής Αργολίδας της ΔΗΣΥΜΠ, Γιάννης Μανιάτης, δήλωσε:

«Ένα από τα πιο μεγάλα σκάνδαλα των τελευταίων ετών, ο προκλητικός συγχρωτισμός του κατασκευαστικού ομίλου Καλογρίτσα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, τον Υπουργό Χρ. Σπίρτζη και πολλούς ακόμη κυβερνητικούς αξιωματούχους, δυστυχώς για τους εμπνευστές του, αναδεικνύει την οσμή του μεγαλύτερου σκανδάλου στη διάρκεια της κρίσης»