Μπάσκετ

Και το όνομα αυτού … «Κόροιβος ΙΕΚ Σμαρνάκη»

Ακούστε το άρθρο

Σε μια ιστορική κίνηση προχώρησε ο Κόροιβος, που ακολουθώντας το παράδειγμα κορυφαίων ομάδων του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, για πρώτη φορά στην ιστορία του, βάζει χορηγό στην ονομασία του και πλέον θα λέγεται Κόροιβος ΙΕΚ Σμαρνάκη.

Να θυμίσουμε ότι ανάλογη κίνηση έχουν κάνει ορισμένες από τις κορυφαίες ομάδες της υφηλίου, μεταξύ των οποίων και ο Παναθηναϊκός.

Η ανακοίνωσή της ΚΑΕ Κόροιβος, με την οποία γίνεται γνωστή αυτή η έναρξη συνεργασίας είναι η ακόλουθη:

«Η ΚΑΕ Κόροιβος και το Ι.ΙΕΚ Σμαρνάκη «ενώνουν» τις δυνάμεις τους και ανακοινώνουν τη μετονομασία της ομάδας μας σε «ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΙΕΚ ΣΜΑΡΝΑΚΗ» για τη νέα σεζόν.

Μετά την περσινή επιτυχημένη συνεργασία, ο Κόροιβος και το Ι.ΙΕΚ Σμαρνάκη συνεχίζουν την κοινή τους διαδρομή και την αγωνιστική περίοδο 2018-2019. Το Ι.ΙΕΚ Σμαρνάκη θα συμπληρώνει το όνομα της ομάδας μας σε κάθε επίσημη αναφορά του και πάνω από όλα θα αποτελέσει το μεγάλο χορηγό στη νέα «σελίδα» που ανοίγει πλέον ο σύλλογος, με τη συμμετοχή του στην Α2 κατηγορία, ύστερα από την τετραετή παρουσία του στην Α1, κατά τη διάρκεια της οποίας κέρδισε με το «σπαθί» του την αναγνώριση του φίλαθλου κοινού της Ελλάδας και καθιερώθηκε στη συνείδηση τους ως μία ομάδα, που αξίζει να βρίσκεται στο πιο υψηλό επίπεδο του μπάσκετ της χώρας μας.

Ο Κόροιβος, που από το έτος της ίδρυσής του (1982) έχει διαγράψει μια ζηλευτή πορεία στα αθλητικά δρώμενα της Ηλείας, αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο, ειδικά κατά την τελευταία δεκαετία που το τμήμα μπάσκετ συμμετείχε στην Α1 κατηγορία γράφοντας ιστορία, μαζί με το Ι.ΙΕΚ Σμαρνάκη, το οποίο, για περισσότερα από 40 χρόνια, κατέχει σημαίνουσα θέση στο κοινωνικό γίγνεσθαι του Νομού Ηλείας, «δημιουργώντας» καταξιωμένους επαγγελματίες σε ειδικότητες αιχμής και υποστηρίζοντας θερμά τους ίδιους τους ανθρώπους, θεσμούς και εκδηλώσεις, από σήμερα «ενώνουν» τις δυνάμεις του και θέτουν τις βάσεις για μια κοινή, επιτυχημένη διαδρομή στο πεδίο του αθλητισμού και όχι μόνο.

Η επίσημη παρουσίαση της νέας μεγάλης συνεργασίας του Κόροιβου με το Ι.ΙΕΚ Σμαρνάκη θα πραγματοποιηθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Για τη μετονομασία της ομάδας μας σε «ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΙΕΚ ΣΜΑΡΝΑΚΗ», ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Χρήστος Λαγός, προέβη στην ακόλουθη γραπτή δήλωση:

«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με το ΙΕΚ Σμαρνάκη, αλλά από φέτος η σχέση μας θα είναι πιο δυνατή και θα χαράξουμε μια κοινή πορεία. Το Ι.ΙΕΚ Σμαρνάκη γίνεται χορηγός ονόματος του Κόροιβου και πλέον η ομάδα μας θα αναφέρεται ως «ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΙΕΚ ΣΜΑΡΝΑΚΗ». Είναι μεγάλη η τιμή κι η χαρά μας για τη συνεργασία αυτή. Ευχαριστούμε το ΙΕΚ και την οικογένεια Σμαρνάκη συνολικά για τη στήριξη που παρέχει στο σύλλογο. Και πέρυσι είχαμε άριστη συνεργασία, αλλά και φέτος ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που στάθηκαν στο πλευρό μας μετά τον άδικο υποβιβασμό της ομάδας, για να συνεχίσει ο Κόροιβος δυναμικά και τη σεζόν 2018-2019 την προσπάθειά του να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο και να έχει μια παρουσία αντάξια των όσων έχει πετύχει την τελευταία δεκαετία και ειδικά τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια στην Α1».

Από την πλευρά της, η Κωνσταντίνα Σμαρνάκη, διευθύντρια του ΙΕΚ Σμαρνάκη, ανέφερε:

«Το ιδιωτικό ΙΕΚ Σμαρνάκη περισσότερα από 40 χρόνια στηρίζει έμπρακτα γενικά το Νομό μας και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες, δίνοντάς τους επαγγελματική διέξοδο με σπουδές σε ειδικότητες αιχμής, όπως η μαγειρική, η ζαχαροπλαστική, η κομμωτική, η αισθητική και πολλές ακόμη. Η εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι νέοι και οι οικογένειές του, επιλέγοντας το ΙΕΚ Σμαρνάκη για τις σπουδές του και ουσιαστικά για το μέλλον τους, μας γεμίζει με αίσθημα ευθύνης, έτσι ώστε στο μέτρο του δυνατού να ανταποδώσουμε την εμπιστοσύνη αυτή. Θα είμαστε δίπλα στον Κόροιβο για δεύτερη χρονιά και είναι τιμή μας που το όνομα του ΙΕΚ θα αναφέρεται δίπλα στο όνομα της ομάδας μας, που προέβαλε με τον καλύτερο τρόπο την Ηλεία πανελλαδικά τα τελευταία χρόνια. Με τον Κόροιβο έχουμε κοινές αξίες και ιδανικά, και ευελπιστούμε ότι στο πλαίσιο της κοινής μας πορείας θα ζήσουμε νέες μεγάλες επιτυχίες και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στην κοινωνία».

Όλη η επικαιρότητα