Υγεία

ΚΕΕΛΠΝΟ: «Εναρκτήρια εκδήλωση παρουσίασης του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού»

Ακούστε το άρθρο

Ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, αν. καθηγητής χειρουργικής, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, παρουσίασε σήμερα την πρωτοβουλία της διεθνούς διημερίδας που θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Ιουνίου 2018 στην Αθήνα, με θέμα «Καλές Πρακτικές στην Εφαρμογή του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού (ΔΥΚ)», παρόντος του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας (ΥΥ), Γιάννη Μπασκόζου.

General Info_DYK

Ο κ. Ρόζενμπεργκ τόνισε ότι η διεθνής διημερίδα φιλοδοξεί να δώσει μια νέα ώθηση στο κρίσιμο ζήτημα της εφαρμογής του ΔΥΚ, ώστε να τεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όλων των εμπλεκόμενων φορέων (αρχές δημόσιας υγείας, υγειονομική υπηρεσία λιμενικού σώματος, αεροϋγειονομεία κτλ) με στόχο την πλήρη εφαρμογή του στη χώρα μας, σημειώνοντας ότι αυτή θα αποτελέσει την αφετηρία πιστοποίησής της με βάση τα διεθνή πρότυπα σχετικά με τις ορθές εφαρμογές του ΔΥΚ.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ επισήμανε πως το εύρος φάσματος των συνθηκών, όπως για παράδειγμα τουρισμός, μεταναστευτικές ροές, διασυνοριακές απειλές δημόσιας υγείας κτλ, καθιστά επιτακτική την εφαρμογή του ΔΥΚ για την προστασία των πολιτών κάθε χώρας.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Γενικός Γραμματέας του ΥΥ, Γιάννης Μπασκόζος, ο Αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Άγης Τερζίδης και ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

Η διημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (CHAFEA).

Όλη η επικαιρότητα