Ελλάδα

Κεφαλονιά: Στο νοσοκομείο 15χρονος μαθητής που ξυλοκοπήθηκε στο προαύλιο του σχολείο του

Ακούστε το άρθρο

Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην Κεφαλονιά, όπου μαθητής της τρίτης τάξης του Γυμνασίου ξυλοκοπήθηκε, μετά τη λήξη των μαθημάτων, στο προαύλιο του σχολείου του, από μαθητή άλλου σχολείου.

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με μαρτυρίες, ανήλικος μαθητής προερχόμενος από το ΕΠΑΛ Αργοστολίου εισήλθε στον χώρο του Γυμνασίου των Κεραμειών, όπου φέρεται να χτύπησε τον 15χρονο, ο οποίος λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, όπου νοσηλεύτηκε τραυματισμένος στο πρόσωπο, όπως μεταδίδει το inkefalonia.gr.

Ο δράστης μέχρι και το περασμένο καλοκαίρι φοιτούσε στο Γυμνάσιο των Κεραμειών.

Οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα

Κατόπιν μήνυσης που υπέβαλε ο πατέρας του μαθητή που τραυματίστηκε, ο ανήλικος μαθητής συνελήφθη με την διαδικασία του αυτοφώρου και σήμερα το πρωί οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλονιάς.

Δυστυχώς είναι ένα πολύ σοβαρό περιστατικό το οποίο συμβαίνει σε σχολείο της Κεφαλονιάς και έχει, όπως είναι λογικό, θορυβήσει την μαθητική κοινότητα του νησιού.

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη συνεδριάσεις του συλλόγου διδασκόντων και των δύο σχολείων, ενώ έχει δοθεί και εντολή από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Δημήτρη Μαρκάτο προς τους διευθυντές των δύο σχολείων, να πράξουν τα δέοντα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και η υπόθεση να διερευνηθεί σε βάθος.

«Δίνουμε καθημερινά αγώνα για να αποτρέψουμε αυτές τις συμπεριφορές στα σχολεία. Τόσο εγώ όσο και ο σύλλογος διδασκόντων καταδικάζουμε τις πρακτικές βίας, είτε μέσα, είτε έξω από τα σχολεία» τόνισε η Διευθύντρια του Γυμνασίου Κεραμειών κα Μαγδαληνή Αργεντάκη.

via

Όλη η επικαιρότητα