Ελλάδα

ΚΕΝ Μεσολογγίου: Φωτογραφίες με κουτσουλιές μέσα στο εστιατόριο των φαντάρων!

Ακούστε το άρθρο
Το ΚΕΝ Μεσολογγίου είχε έρθει πρόσφατα στο προσκήνιο από τις καταγγελίες των φαντάρων της Σειράς Νοεμβρίου, όταν στις 7/12/2017 μοιράστηκε σούπα με σκουλήκια.

Όπως αναφέρει το Δίκτυο Σπάρτακος, πρόσφατα ο Υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος επιχείρησε με διάφορες δικαιολογίες να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ένα πιάτο αξιοπρεπές φαγητό στους στρατευμένους.
Παράλληλα, ο ΑΓΕΣ Στεφανής αναγκάστηκε από τις αλλεπάλληλες καταγγελίες των φαντάρων και του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ να επισκεφτεί τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων.
“Δείτε όμως τι μας αποκαλύπτουν οι φαντάροι, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα τους πραγματικούς λόγους που το Υπουργείο Άμυνας Απαγορεύει τα κινητά με κάμερα:
για να μην αποκαλύπτονται οι άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες που επικρατούν στον Ελληνικό Στρατό”, σημειώνει η ανακοίνωση.
“ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Είμαι στρατιώτης που περνάει ΣΠΕΝ στο στρατόπεδο Μεσολογγίου.
Οι συνθήκες διαβίωσης είναι άθλιες.
Τα τραπέζια των εστιατορίων είναι γεμάτα κουτσουλιές και πουλιά τσιμπάνε από το ψωμί που τρώνε οι στρατιώτες.
Επίσης η συμπεριφορά του διοικητή του λόχου και του διοικητή του τάγματος και ταγματάρχη προς τους στρατιώτες είναι προσβλητική και ειρωνική.
Σήμερα ειρωνεύτηκε στρατιώτες επειδή ήθελαν να πάνε στα ιατρεία και επειδή ένας στρατιώτης δεν δέχθηκε την τιμωρία και έκανε αντίλογο, τον τιμώρησε με 5 μέρες φυλακή.
Επίσης για όσους ήθελαν να πάνε στο γιατρό επενέβη και εκβίασε τους γιατρούς ώστε να μην δίνει ελεύθερα πορείας, ασκήσεων και άρσης βάρους στα παιδιά που έχουνε προβλήματα υγείας.
Υπάρχουν ντοκουμέντα φωτογραφιών από την σίτιση των στρατιωτών και τα πουλιά που υπάρχουν μέσα στο χώρο”. 
Δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δικτύου Σπάρτακος την ανακοίνωση

Όλη η επικαιρότητα