Ηλεία

Καινούργια και φθηνά διαμερίσματα και γκαρσονιέρες αναζητούν οι νέοι φοιτητές σε Πύργο και Αμαλιάδα

Ακούστε το άρθρο

«Όσο πιο νωρίς τόσο πιο καλά…» είναι η παρότρυνση των μεσιτών της Αμαλιάδας προς όλους όσους ενδιαφέρονται, και εν προκειμένω τους νέους φοιτητές, να νοικιάσουν διαμέρισμα.

Το έγκαιρο ενδιαφέρον θα έχει και τα επιθυμητά αποτελέσματα, αφού όσο καθυστερεί κάποιος εκ των πραγμάτων δεν θα έχει το δικαίωμα της επιλογής και ενδεχομένως να αναγκαστεί να συμβιβαστεί με κάτι που δεν θα είναι του γούστου του και δεν θα ανταποκρίνεται ενδεχομένως στις οικονομικές του δυνατότητες.

Τις τελευταίες ημέρες έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον από υποψήφιους ενοικιαστές και ως επί το πλείστον φοιτητές, οι οποίοι αναζητούν γκαρσονιέρες και μικρά δυάρια για να στεγαστούν όσο διάστημα θα διαρκέσουν οι σπουδές τους. Οι μεσίτες εκτιμούν ότι τις επόμενες ημέρες η ζήτηση θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο, αφού στο ΤΕΙ της Αμαλιάδας έχουν εισαχθεί νέοι φοιτητές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, κατά συνέπεια θα αναγκαστούν να βρουν σπίτια για την διαμονή τους.

Και επιπλωμένα

Οι περισσότεροι, από την μέχρι στιγμής εικόνα που έχει διαμορφωθεί, εκτός του ότι αναζητούν γκαρσονιέρες και δυάρια, επιδιώκουν να βρουν ένα επιπλωμένο σπίτι για να μην επιβαρυνθούν και με το κόστος της επίπλωσης. Και φυσικά, βασική προτεραιότητα είναι το φθηνό ενοίκιο και τα φθηνά κοινόχρηστα, ενώ πλέον δεν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την θέρμανση αφού οι περισσότεροι επιδιώκουν να αποφύγουν το πετρέλαιο που ανεβάζει τα κοινόχρηστα στα ύψη και αναζητούν άλλους τρόπους, ενώ εκτιμούν δεόντως εάν ένα σπίτι διαθέσει κλιματισμό.

«Καινούργιο, οικονομικό, επιπλωμένο και με λίγα κοινόχρηστα» είναι το τετράπτυχο το οποίο καλούνται να ικανοποιήσουν οι μεσίτες όταν συναντούν τους υποψήφιους ενοικιαστές. Βέβαια, δεν είναι πάντοτε εφικτό να ικανοποιηθούν όλες οι επιθυμίες και όπως λένε οι μεσίτες, αυτή την στιγμή υπάρχουν ακόμη στην Αμαλιάδα διαθέσιμα κάποια διαμερίσματα τα οποία απευθύνονται σε φοιτητές, ωστόσο δεν θα είναι διαθέσιμα για πολύ ακόμη αφού η ζήτηση είναι αυξημένη. Κατά συνέπεια, δεν είναι σίγουρο ότι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που έπονται θα βρουν αυτό που επιθυμούν και μάλλον θα αναγκαστούν να συμβιβαστούν με κάτι άλλο.

Ας συμβιβαστούν

‘Σκόπελο’ για τους μεσίτες αποτελεί η επιθυμία των περισσοτέρων να βρουν καινούργια διαμερίσματα. Με δεδομένο ότι η οικοδομή έχει ‘παγώσει’ τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός των καινούργιων διαμερισμάτων είναι περιορισμένος, γι’ αυτό καλού τους υποψήφιους ενοικιαστές να ρίξουν λίγο ‘νερό στο κρασί’ τους και να συμβιβαστούν και με παλαιότερες κατασκευές, οι οποίες είναι καλοδιατηρημένες και καλύπτουν επαρκώς τις ανάγκες διαμονής.

Ταυτόχρονα όμως καλούν και τους ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι επιμένουν να κρατούν τα σπίτια τους ‘κλειστά’ και να μην τα διαθέτουν προς ενοικίαση, να αλλάξουν ρότα και να εξυπηρετήσουν τους ενδιαφερόμενους, βοηθώντας ταυτόχρονα στην ανάπτυξη της πόλης και της περιοχής.

Να σημειωθεί ότι αυτή την περίοδο οι τιμές στις γκαρσονιέρες κυμαίνονται από 140 ευρώ έως 200 ευρώ και οι τιμές στα δυάρια από 180 έως 250 ευρώ, ενώ οι μεσίτες καλούν τους ενδιαφερόμενους να απευθύνονται στα οργανωμένα γραφεία και τους επαγγελματίες του κλάδου και να αποφεύγουν όσους προσπαθούν να τους εξαπατήσουν εξασκώντας παράνομα το επάγγελμα του μεσίτη.

Όλη η επικαιρότητα