Αθλητισμός

«Κερδισμένος» ο Πανιώνιος στην… ισοπαλία με την ΑΕΚ

Ακούστε το άρθρο

Το δεύτερο μεγάλο ματς της 23ης αγωνιστικής της Super League δεν ανέδειξε νικητή. Πανιώνιος και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι, 1-1, στη Νέα Σμύρνη, με τα γκολ των Αραούχο (38΄) και Μασούρα (59΄).

Μπορεί ο Πανιώνιος να είχε την πρώτη απώλεια βαθμών μετά από τέσσερις σερί νίκες και η ΑΕΚ μετά από δύο, ωστόσο, εάν κάποια ομάδα μπορεί να χαρακτηριστεί κερδισμένη από το ισόπαλο 1-1 αυτή είναι της Νέας Σμύρνης. Διότι με το βαθμό το συγκρότημα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς πλησίασε στο -6 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, ενώ η Ένωση έμεινε δύο βαθμούς πίσω από την 5η της κατάταξης, Ξάνθη κι έχασε έδαφος στη μάχη για τα play off.

Από πλευράς ρυθμού και φάσεων το πρώτο 45λεπτο ήταν πολύ κακό. Σε παιχνίδια που μία ομάδα ελέγχει την αναμέτρηση, αλλά δεν είναι καθόλου απειλητική πέραν μίας φάσης (ΑΕΚ) και η αντίπαλη προσπαθεί με διπλή ζώνη άμυνας να μην δεχτεί γκολ (Πανιώνιος), συνηθίζεται να μην μπαίνει γκολ. Κι αν μπει αυτό θα προέλθει είτε από κάποια στημένη φάση, είτε από «χοντρό» λάθος.

Η δεύτερη περίπτωση ήταν η αιτία που η Ένωση μπήκε με προβάδισμα στ΄ αποδυτήρια. Ένας από τους καλύτερους παίκτες του Πανιωνίου στην εφετινή του πορεία, ο Σπύρος Ρισβάνης, ενώ είχε τη μπάλα στην κατοχή του έκανε τραγικό σφάλμα, ο Μάνταλος χωρίς καμία χρονοτριβή έδωσε στον Αραούχο κι ο Αργεντινός «σκότωσε» τον Γιαννιώτη. Η ομάδα που έδειξε περισσότερο να θέλει το γκολ προηγήθηκε με αυτό τον τρόπο στο 38΄, ενώ θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ από το 19΄ με τον Γιόχανσον.

Την τελευταία στιγμή, όμως, ο Τασουλής έβαλε το πόδι του στο κοντινό πλασέ του Σουηδού κι έσωσε την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση.

Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα του ματς στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Πανιώνιος μπήκε αποφασισμένος να τα παίξει όλα για όλα, κέρδισε… μέτρα στο γήπεδο με το… καλημέρα και στο 59΄ αξιοποίησε τη συμμετοχή του με την κεφαλιά του Μασούρα, μετά την εξαιρετική σέντρα του Βλάχου.

Η κακή ΑΕΚ της επανάληψης θα μπορούσε να πάρει ξανά προβάδισμα από ένα νέο τραγικό λάθος του έτερου κεντρικού αμυντικού του Πανιωνίου, Οικονόμου, ο οποίος γύρισε άσχημα τη μπάλα στον Γιαννιώτη, ο τελευταίος αντί να μπλοκάρει έστρωσε τη μπάλα στον Μάνταλο, ο οποίος αστόχησε από πολύ κοντά.

Μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Πανιώνιος στο 72΄ με τον Μπάρκα να σταματά τον Μπεν που πλάσαρε από πολύ κοντά, ενώ και πάλι οι Νεοσμυρνιώτες ήταν αυτοί που «άγγιξαν» το 2-1 στο 87΄ με τον Ταπόκο.

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Παπαδόπουλος)
Κίτρινες: Σιώπης – Χριστοδουλόπουλος, Αϊντάρεβιτς, Βράνιες, Ντίντακ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (80΄ Ταπόκο), Μασούντ, Φούντας (45΄λ.τρ. Γεσίλ), Μπεν (90΄+1 Γκιοατά)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Κολοβέτσιος, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (84΄ Πέκχαρτ), Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (66΄ Αλμέιδα), Αραούχο (79΄ Μπακασέτας)

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ

ΑΕΛ-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1
(18΄ Γιοβάνοβιτς – 41΄ Κόντε)

Παναιτωλικός-Λεβαδειακός 2-0
(76΄ Παπαδόπουλος, 84΄ Μαρκόφσκι)

Παναθηναϊκός-Βέροια 5-0
(18΄πεν, 39΄πεν, 41΄ Μπεργκ, 21΄ Κλωναρίδης, 57΄ Βιγιαφάνιες)

ΚΥΡΙΑΚΗ
Ατρόμητος-Ηρακλής 1-0
(91′ Βασιλείου)

Αστέρας Τρίπολης-Κέρκυρα 1-2
(38΄ Μάσα – 70΄ Ντουάλα, 83΄ Τουράμ)

Ξάνθη-Πλατανιάς 1-0
(38΄ Γιουνές)

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-0
(53΄ Σάκχοφ, 60΄ Πρίγιοβιτς)

ΔΕΥΤΕΡΑ
Πανιώνιος-ΑΕΚ 1-1
(59΄ Μασούρας – 38΄ Αραούχο)

Η βαθμολογία (σε 23 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 51
2. Πανιώνιος 45
3. ΠΑΟΚ 43
4. Παναθηναϊκός 41
5. Ξάνθη 39
6. ΑΕΚ 37
7. Πλατανιάς 35
. Ατρόμητος 35
9. ΠΑΣ Γιάννινα 32
10. Παναιτωλικός 26
. Κέρκυρα 26
12. Λάρισα 21
13. Αστέρας Τρίπολης 20
14. Λεβαδειακός 17
15. Ηρακλής 15
16. Βέροια 13

* Ο ΠΑΟΚ έχει -3 βαθμούς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα