Καιρός

Καιρός: Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα

Ακούστε το άρθρο

Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Κυριακή. Ειδικότερα, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και από αργά το απόγευμα στη Θράκη, οι οποίες πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με μεμονωμένες καταιγίδες στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Επίσης, ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 και στα ανατολικά τμήματά του τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τις μεσημβρινές ώρες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Από τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές -απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τοπικά θα είναι ισχυρές. Βελτίωση τις βραδινές ώρες στα δυτικά.
Άνεμοι: Νότιοι 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν
Θερμοκρασία: από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Αρχικά νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Από τις πρωινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς 4-5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αρχικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια όπου θα σημειώνονται σποραδικές βροχές. Βαθμιαία οι νεφώσεις θα αυξηθούν και στις υπόλοιπες περιοχές, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν όμβροι και κυρίως στα βόρεια καταιγίδες, οι οποίες στη Θεσσαλία θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Τις βραδινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στη θάλασσα Κυθήρων 7 με 8 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Nεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες στις Κυκλάδες. Από τις απογευματινές ώρες βελτίωση.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 23 και στη βόρεια Κρήτη έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ .Εξασθένηση από τις βραδινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

cnn.gr

Όλη η επικαιρότητα