Ελλάδα

Καιρός: Αντικυκλώνας φέρνει 30άρια… διαρκείας

Ακούστε το άρθρο

Ο Γιάννης Καλλιάνος εξηγεί τι είναι ο αντικυκλώνας που θα καλύψει την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες – Πώς θα εξελιχθούν οι καιρικές συνθήκες στην Ελλάδα  τις επόμενες ημέρες – Αναλυτική πρόβλεψη  – Διαβάστε τις θερμοκρασίες

Αντικυκλώνας φέρνει τα… πάνω κάτω στον φθινοπωρινό καιρό και σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου στη χώρα επιστρέφει το καλοκαίρι, με θερμοκρασίες που αναμένεται να ξεπεράσουν τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Αν και πολλές περιοχές δοκιμάστηκαν έντονα το προηγούμενο διήμερο από την κακοκαιρία, με ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, η καλοκαιρία που θα επικρατήσει στη χώρα μας το επόμενο χρονικό διάστημα, αλλάζει άρδην το σκηνικό του καιρού.

Τι προβλέπει ο Γιάννης Καλλιάνος

Τις περισσότερες φορες η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στην Ευρώπη είναι τέτοια, ώστε να διατηρείται μια σχετική ισορροπία.

Αυτό σημαίνει, ότι αν για παράδειγμα στη δυτική και τη βόρεια Ευρώπη επικρατούν συνθήκες κακοκαιρίας, στην ανατολική και τη νότια Ευρώπη, την ίδια ώρα, θα επικρατούν συνθήκες καλού καιρού γιατί πρέπει να διατηρηθεί η ισορροπία στα συστήματα.

Με λίγα λόγια, παρόλο που ο καιρός είναι ένα χαοτικό φαινόμενο, έχει την τάση να λειτουργεί σαν «ελβετικό ρολόι».

Αυτό ακριβώς θα συμβεί και τις επόμενες ημέρες. Ενας εκτεταμένος αντικυκλώνας, δηλαδή υψηλές βαρομετρικές πιέσεις θα έχουν τη τάση να εγκατασταθούν στις κεντροανατολικές περιοχές της Ευρώπης, με αποτέλεσμα να επικράτησει σχετική καλοκαιρία για την εποχή σε ολες αυτές τις περιοχές και ασφαλώς συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας.

Ακριβώς την ιδια στιγμή, στα δυτικά βορειοδυτικά και βόρεια τμήματα της Ευρώπης θα επικρατεί ενας άλλος… καιρικός Θεός, με συνεχόμενες βροχοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας. Άρα μετα τις ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, ας προετοιμαστούμε για  ένα παρατεταμένο διάστημα καλοκαιρίας.

Αναλυτικά οι θερμοκρασίες 

Εν τω μεταξύ, οι  θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες θα αγγίξουν τους 28 με 30 βθμούς τα πεδινά ηπεριωτικα τμηατα , ενώ πολύ τποικά στη δυτικηλ ελλαδα ενδεχομενως να φτάσει καθι τους 32, οι ανεμοι δεν θα προκαλουν προβληαρμα στις θαλλασιες συγκοινωνιες ενω νωρις το πρωι και αργα το βραδ θα επικτατει μια σχετικη δροσια εως και ψύχρα στις ορεινότερες περιοχές.

Όλη η επικαιρότητα