Καιρός

Καιρός: Έρχονται χιόνια και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

Ακούστε το άρθρο

Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα, Δευτέρα, ενώ για τις επόμενες ημέρες προβλέπονται θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο, πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα ακόμη και στα βόρεια προάστια της Αττικής.

Ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης κατευθύνονται προς τα Βαλκάνια και θα επηρεάσουν τη χώρα από την Τρίτη, ενώ η θερμοκρασία θα είναι 5-6 βαθμούς κάτω από τις φυσιολογικές τιμές μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με το meteo χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια προάστια της Αττικής από το βράδυ της Τετάρτης έως και το πρωί της Παρασκευής.

Σήμερα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με βροχές και μετά το απόγευμα τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και τοπικές βροχές στα βόρεια και πιθανόν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Η ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, ενώ παγετός θα εκδηλωθεί στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

Δείτε το χάρτη των θερμοκρασιών από την ΕΜΥ

A SQ PROGNOSI MEGISTES ELAXISTES THERMOKRASIES

Μέχρι 7 μποφόρ οι άνεμοι

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και στο Βορειοανατολικό και Νότιο Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους-νοτιοδυτικούς σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Στο Ιόνιο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς ισχυρούς 6 μποφόρ και πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

cnn

Όλη η επικαιρότητα