WEB tv Καιρός

Καιρός: «Βουτιά» της θερμοκρασίας την επόμενη εβδομάδα

Ακούστε το άρθρο

Μπορεί αυτήν την περίοδο να απολαμβάνουμε τις Αλκυονίδες μέρες, αλλά ο Φεβρουάριος θα μπει με αλλαγή του καιρού.

Από την επόμενη εβδομάδα, ο καιρός θα χαλάσει καθώς ψυχρές αέριες μάζες θα φτάσουν στην Ελλάδα από την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα, οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα, με το θερμόμετρο να κινείται σε διψήφια νούμερα, μέχρι και τα μισά της επόμενης εβδομάδας.

Ωστόσο, από την Πέμπτη και μετά η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει μέχρι 10-12 βαθμούς, ίσως και παραπάνω στα βόρεια της χώρας. Ενδεικτικά η μέγιστη θερμοκρασία της Πέμπτης θα είναι οι 6 βαθμοί και η ελάχιστη 2.

Δείτε χάρτες με την μεταβολή τoυ καιρού την επόμενη εβδομάδα:

Τρίτη:

Τετάρτη:

Πέμπτη:

Η πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου

Στη μεταβολή του καιρού αναφέρθηκε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, μέχρι και την Τρίτη ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος, με τον υδράργυρο να «χτυπά» τιμές των 19 και 20 βαθμών Κελσίου.

Από την Τρίτη, ωστόσο, η κεντρική και βόρεια Ευρώπη θα δεχθεί μια ψυχρή εισβολή που θα επηρεάσει και τον καιρό της χώρας μας.

Οπως εξήγησε ο μετεωρολόγος, «τμήμα αυτής της ψυχρής μάζας θα κατέβει, μετά τις 5 με 6 του Φλεβάρη νοτιότερα» με συνέπεια να ρίξει τη θερμοκρασία και στην Ελλάδα.

Με τη μεταβολή του καιρού, η θερμοκρασία -συγκριτικά με τα 20άρια της Δευτέρας και της Τρίτης- θα υποχωρήσει «πάνω από 10 με 12 βαθμούς».

Σε ό,τι αφορά τα φαινόμενα του καιρού εκείνες τις ημέρες, ο κ. Αρναούτογλου σημείωσε ότι είναι ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα και πως δεν υπάρχουν ασφαλή στοιχεία για βροχές και -τυχόν- χιονοπτώσεις.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για την επόμενη εβδομάδα

ΚΥΡΙΑΚΗ 02-02-2020

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τις βραδινές ώρες. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03-02-2020

Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές, κυρίως στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, όπου θα σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι, δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΤΡΙΤΗ 04-02-2020

Στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές που κατά τη διάρκεια της νύχτας στα βορειοδυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία στα βόρεια θα αυξηθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι, δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 05-02-2020 

Στα βορειοδυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και βαθμιαία κατά τόπους στα κεντρικά ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα βόρεια.

ΠΕΜΠΤΗ 06-02-2020

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά και νότια. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά – ημιορεινά και σε περιοχές στα κεντρικά και βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στα ανατολικά ηπειρωτικά. Από το απόγευμα στα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

Όλη η επικαιρότητα