Πολιτική

Κι έσονται οι δύο εις σάρκαν μίαν…

320816_2562992353251_1207367370_33078704_2046048091_n.jpg
Ακούστε το άρθρο

Οι μάσκες έπεσαν. Οι δικαιολογίες τέλειωσαν. Τα ψέματα αποκαλύφθηκαν!

Η χθεσινή προγραμματική συμφωνία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώνει την οριστική και μόνιμη μετακίνηση του σημερινού μορφώματος, που μόνο στο όνομα θυμίζει το ΠΑΣΟΚ, στο χώρο της συντήρησης.

Αποτελεί μια βαριά και ασήκωτη προσβολή στους αγώνες της Δημοκρατικής Παράταξης, των χιλιάδων στελεχών της και των ανθρώπων που εμπνεύστηκαν, καθοδηγήθηκαν και στρατεύτηκαν στους αγώνες για μια άλλη κοινωνία δικαιοσύνης, ισότητας και αλληλεγγύης.

Σαμαράς και Βενιζέλος, ετεροχρονισμένα, κατά παράβαση ακόμη και της λαϊκής εντολής, συναποφάσισαν και παρουσίασαν το πλαίσιο οριστικής διάλυσης της κοινωνίας, φτωχοποίησης της χώρας και εξαθλίωσης των εργαζομένων.

Με μοναδική τους αγωνία τη διαχείριση της εξουσίας και την υλοποίηση του καταστροφικού τους «σχεδίου» για τη χώρα, που προβλέπει υποταγή στις επιλογές των Τροικανών.

Τα νέα μέτρα είτε οριζόντιου είτε «διαρθρωτικού» χαρακτήρα βρίσκονται προ των πυλών, το δημοσιονομικό κενό που γεννούν οι αδιέξοδες πολιτικές θα καλυφθεί με ακόμη περισσότερες θυσίες των απλών πολιτών, η αυξανόμενη φορολογία με τη μονιμοποίηση των χαρατσιών θα συνεχιστεί, η ανάπτυξη μετατρέπεται σε ευχολόγια ανίκανων και επικίνδυνων πολιτικών, το ξεπούλημα του Δημοσίου και η διάλυση κάθε δικτύου κοινωνικής προστασίας ολοκληρώνεται.

Είναι ντροπή για τους σημερινούς ηγετίσκους του ΠΑΣΟΚ να ξεπουλάνε στο παζάρι των σκοπιμοτήτων και της προσωπικής τους πολιτικής διάσωσης μια ολόκληρη παράταξη με πολιτική διαδρομή και προσφορά στη χώρα.

Το κυβερνητικό δεκανίκι του κ. Σαμαρά, που δυστυχώς εξακολουθεί να λέγεται ΠΑΣΟΚ, ενσωματώνεται πλήρως στην πολιτική του.

Είναι καιρός οι «καταληψίες» της Χαριλάου Τρικούπη να μετακομίσουν στην Συγγρού. Τουλάχιστον θα αναπνέουν και θα ζουν σε οικείο πολιτικό περιβάλλον μακριά από τα «φαντάσματα» μιας αγωνιστικής, δημοκρατικής, σοσιαλιστικής ιστορίας.

Όλη η επικαιρότητα