Ελλάδα Κορινθία

Κηδεία Α.Μουζακίτη: Ζήτησαν ναύλα από πυροσβέστες που πήγαν να τον τιμήσουν

Ακούστε το άρθρο

Ζήτησαν 11 ευρώ… ναύλα από τους λιγοστούς πυροσβέστες, που θα ταξίδευαν με μισθωμένο λεωφορείο από την Αθήνα στην Κέρκυρα, προκειμένου να τιμήσουν τον νεκρό ήρωα τους, Δόκιμο Ανθυποπυραγό Αριστείδη Μουζακίτη, ο οποίος κατέληξε μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στην κατάσβεση πυρκαγιάς, στο Ζευγολατιό Κορινθίας. Ήθελαν να παραβρεθούν στην νεκρώσιμο ακολουθία που πραγματοποιήθηκε στις 18:00 χθες το απόγευμα στον Ιερό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Ελεούσας στην περιοχή Ποταμός Κέρκυρας. Στον εκλιπόντα θα απέδιδαν τιμές το πυροσβεστικό άγημα και η μπάντα του Πυροσβεστικού Σώματος για τους οποίους είχε εκδοθεί φύλλο πορείας και δεν απαιτείτο η καταβολή χρημάτων από αυτούς.

Υπήρχαν όμως και κάποιοι συνάδελφοί του, οι οποίοι δεν είχαν μεταφορικό μέσο και θα επιβιβάζονταν σε λεωφορείο του Πυροσβεστικού Σώματος προκειμένου να ταξιδέψουν στην Κέρκυρα. Αυτοί δεν ταξίδεψαν για υπηρεσιακούς λόγους, δεν είχαν δηλωθεί τα στοιχεία τους και έπρεπε στο πλαίσιο της τυπικότητας να καταβάλλουν «ναύλα» στο πορθμείο της Ηγουμενίτσας προκειμένου να περάσουν στην Κέρκυρα. Εννοείται πως δεν υπήρξε καμία αντίδραση για την καταβολή του ποσού, ίσως όμως θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί κάποια δαπάνη, έστω και προσωπική από κάποιον αξιωματικό, καθώς δεν περιποιεί τιμή για το Σώμα, μια τέτοια παράλειψη για τόσο ευτελές ποσό σε μια τόσο ειδική περίσταση. Τα διοικητικά συμβούλια της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, δεσμεύτηκαν να καλύψουν αυτά τα έξοδα…

Ο 33χρονος Δόκιμος Αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος Αριστείδης Μουζακίτης, έχασε τη μάχη για τη ζωή την περασμένη Δευτέρα. Είχε τραυματιστεί σοβαρά, κατά τη διάρκεια προσέγγισης στην πυρκαγιά στο Ζευγολατιό Κορινθίας. Ο άτυχος πυροσβέστης μαζί με δύο συναδέλφους του επιχειρούσαν να φθάσουν κοντά στην πυρκαγιά με τρακτέρ ιδιώτη, το οποίο ανατράπηκε σε χαράδρα με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του ίδιου και τον ελαφρύτερο των υπολοίπων.

Ο Δόκιμος Αξιωματικός κατέληξε στις 07:40 το πρωί της περασμένης Δευτέρας στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, όπου νοσηλευόταν από τις 13 Ιουλίου λόγω του τραυματισμού που υπέστη κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Άγιοι Απόστολοι στο Ζευγολατιό Κορινθίας, βυθίζοντας στο πένθος την πυροσβεστική οικογένεια.

Στη νεκρώσιμο ακολουθία,  το παρών έδωσαν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Καπέλιος, βουλευτές και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης της Κέρκυρας, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ευθύμης Γεωργακόπουλος, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, δόκιμοι αξιωματικοί, ανθυποπυραγοί, ο διοικητής του Ναυτικού Σταθμού Κέρκυρας, βουλευτές και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Συνοδεία της φιλαρμονικής του Πυροσβεστικού Σώματος, γονείς, συγγενείς, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, ανώτατοι αξιωματικοί, συνάδελφοι, φίλοι και απλοί πολίτες είπαν το τελευταίο αντίο στον άτυχο πυροσβέστη, ενώ άγημα τιμής απέδωσαν οι μαθητές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και της Σχολής Αξιωματικών Ανθυποπυραγών. Συγκλονιστική ήταν η στιγμή όταν ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τύπου Sikorsky έμεινε ακίνητο στο ουρανό, ενώ οι σειρήνες των πυροσβεστικών οχημάτων αποτίσανε τον ύστατο φόρο τιμής στον ηρωικό πυροσβέστη.

Συνοδεία της φιλαρμονικής του Πυροσβεστικού Σώματος, γονείς, συγγενείς, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, ανώτατοι αξιωματικοί, συνάδελφοι, φίλοι και απλοί πολίτες είπαν το τελευταίο αντίο στον άτυχο πυροσβέστη, ενώ άγημα τιμής απέδωσαν οι μαθητές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και της Σχολής Αξιωματικών Ανθυποπυραγών. Συγκλονιστική ήταν η στιγμή όταν ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τύπου Sikorsky έμεινε ακίνητο στο ουρανό, ενώ οι σειρήνες των πυροσβεστικών οχημάτων αποτίσανε τον ύστατο φόρο τιμής στον ηρωικό πυροσβέστη.

Πηγή: THETOC 

Όλη η επικαιρότητα