Life

Κοιλίτσα και ψωμάκια: 15 τρόποι να γίνουν παρελθόν

Ακούστε το άρθρο

Το μυστικό για να χάσουμε πόντους από τη μέση μας και κάτω, είναι να τρώμε έξυπνα έτσι ώστε να επιτυγχάνεται καύση λίπους, ενεργοποίηση του μεταβολισμού, μυική σύσφιξη και απώλεια βάρους

Το σημαντικότερο βήμα για να αδυνατίσετε και κυρίως να χάσετε πόντους από την περιφέρεια του σώματος είναι να τρώτε τρία  ισορροπημένα γεύματα την ημέρα ούτως ώστε η πρόσληψη ζάχαρης και λίπους να είναι πιο καλά κατανεμημένη μέσα στην ημέρα, τα επίπεδα της γλυκόζης παραμένουν σταθερά και επίσης μειώνονται οι πιθανότητες για τσιμπολογήματα. Υπάρχουν όμως και και άλλες κινήσεις που θα σας βοηθήσουν

Φροντίζουμε στο μεσημεριανό και το βραδινό το πρώτο πιάτο να αποτελείται από μία πλούσια σαλάτα με πολλά λαχανικά, ωμά ή βραστά ή στον ατμό ή ψητά, αρκετό λεμόνι ή ξίδι, μυρωδικά και μια κουταλιά ελαιόλαδο.

Γεμίζουμε το ψυγείο μας με λαχανικά και πρωτεϊνούχα τρόφιμα που μπορούμε να καταναλώνουμε εύκολα. Για παράδειγμα, ντοματάκια, αγγούρια, καρότα, ήδη κομμένες σαλάτες, μπρόκολο, κουνουπίδι, χόρτα, ζαμπόν γαλοπούλας, αυγά, τυρί με χαμηλά λιπαρά ή τύπου κότατζ.

Τρώμε νωρίς για βράδυ. Έρευνες έχουν δείξει ότι εκείνοι που τρώνε νωρίτερα το τελευταίο γεύμα έχουν καλύτερες και περισσότερες πιθανότητες να χάσουν πόντους από τη μέση και κάτω από όσους δειπνούν αργά.

Λέμε «ναι» στο σπιτικό φαγητό.  Έτσι αποφεύγουμε πρόσθετα (π.χ. αλάτι) που έχουν συχνά τα έτοιμα φαγητά  και μας βλάπτουν τόσο όσον αφορά στις κατακρατήσεις όσο και στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

Φροντίζουμε το γεύμα μας να διαρκεί 20′. Όταν τρώμε βιαστικά, καταπίνουμε αέρα, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με τα φουσκώματα.

Πίνουμε όσο περισσότερο νερό μπορούμε καθημερινά. Αποφεύγουμε όμως το νερό με τα γεύματα, καθώς και τα αναψυκτικά με ανθρακικό, γιατί ευνοούν τα φουσκώματα.

Τρώμε 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα. Πλούσια σε ίνες και νερό και φτωχά σε θερμίδες, τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν, ωμά ή μαγειρεμένα, μια πολύ καλή λύση για σνακ ή κύριο γεύμα.

Λέμε «ναι» στις πρωτεΐνες όπως το άπαχο κρέας. Όλα τα άπαχα πρωτεϊνούχα τρόφιμα είναι μια καλή επιλογή. Μας χορταίνουν, αυξάνουν τη μυϊκή μάζα, επιταχύνουν τον μεταβολισμό μας.

Επιλέγουμε προϊόντα ολικής άλεσης. Τα μακαρόνια, το ρύζι, το ψωμί που είναι ολικής άλεσης είναι πιο υγιεινά και χορταστικά. Παρέχουν φυτικές ίνες, που μας χορταίνουν και επιπλέον δεσμεύουν τη χοληστερίνη και το λίπος των άλλων τροφίμων.

Τρώμε κάθε μέρα μία μερίδα κόκκινα φρούτα εποχής (π.χ. σταφίδες, κράνμπερι, μύρτιλα, φράουλες) και γενικά τα διάφορα μούρα είναι πολύ ευεργετικά τόσο για την υγεία μας όσο και για τη σιλουέτα μας. Μειώνουν το σάκχαρο και επιταχύνουν τον μεταβολισμό.

Μαγειρεύουμε στον ατμό. Το μαγείρεμα στον ατμό είναι προτιμότερο για την αποφυγή της αύξησης του λίπους από τη μέση και κάτω.

Επιλέγουμε μυρωδικά και λεμόνι αντί για αλάτι.  Εκτός του ότι δεν μας επιβαρύνουν με θερμίδες, βοηθούν και στην απώλεια βάρους και λίπους

Λέμε «ναι» στα καυτερά. Το πιπέρι, οι πιπεριές και γενικά τα καυτερά ευνοούν την καύση του λίπους και την ενίσχυση του μεταβολισμού.

Περπατάμε καθημερινά. Βάζουμε στόχο τα 4 χλμ. ημερησίως και προσπαθούμε να τα καλύψουμε εκμεταλλευόμενοι κάθε ευκαιρία για περπάτημα, ώστε να χάσουμε βάρος και ειδικά πόντους, λόγω της μυικής σύσφιξης.

via

Όλη η επικαιρότητα