Κόσμος

Κίνα: Σχεδιάζει νέα μέτρα για τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων

Ακούστε το άρθρο

Η κινεζική κυβέρνηση σχεδιάζει νέες φορολογικές μειώσεις για να περιορίσει το βάρος των επιχειρήσεων, να στηρίξει την καινοτομία και να σταθεροποιήσει την ανάπτυξη.

Οι μειώσεις φόρων εγκρίθηκαν σε συνεδρίαση του Κρατικού Συμβουλίου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Λι Κετσιάνγκ, μετά την ανακοίνωση από την κυβέρνηση μέτρων για τον περιορισμό του κόστους των επιχειρήσεων στο πρώτο τρίμηνο.

Ο ΦΠΑ θα απλοποιηθεί, θα δοθούν φορολογικά κίνητρα σε περισσότερες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, ενώ οι εκπτώσεις από το φορολογητέο εισόδημα θα αυξηθούν για τις τεχνολογικές εταιρείες που βασίζονται στην καινοτομία, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση.

Τα φορολογικά κίνητρα για τις εταιρείες επιχειρηματικών συμμετοχών θα αυξηθούν, με την έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα των δαπανών για ασφάλιση υγείας σε όλη τη χώρα και την παράταση για άλλα τρία έτη των φορολογικών μειώσεων που έληγαν το 2016.

Μία έκθεση της κυβέρνησης, που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο, έκανε λόγο για μειώσεις της φορολογίας επιχειρήσεων ύψους περίπου 350 δισεκ. γιουάν (51 δισεκ. δολαρίων) και για μειώσεις των επιχειρηματικών τελών κατά περίπου 200 δισεκ. γιουάν το 2017.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα