Ηλεία Παιδί Υγεία

«Χαμόγελο του παιδιού»: Ο «Ιπποκράτης» έφθασε στην Αμαλιάδα! (PHOTOS)

Ακούστε το άρθρο

Επιδίωξη του Εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του παιδιού» είναι όσο το δυνατόν περισσότερα παιδικά χαμόγελα και αυτό προσπαθεί να κάνει με κάθε τρόπο.

Η συμβολή του στην προστασία του παιδιού καθοριστική και ειδικά τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης η σημασία της ύπαρξής του έχει αναδειχθεί ακόμη περισσότερο.

Στην κατεύθυνση του να στηριχθούν και να βοηθηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά, οι κινητές ιατρικές μονάδες του ‘Χαμόγελου’ προσφέρουν τα μέγιστα στον τομέα της προληπτικής ιατρικής και αυτό γίνεται από χθες και στην Αμαλιάδα, καθώς στο χώρο διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί το κινητό πολυιατρείο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ του ‘Χαμόγελου’, το οποίο θα είναι εκεί μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 24 Νοεμβρίου.

Οι εξετάσεις που γίνονται στα παιδιά αφορούν σχεδόν όλες τις ιατρικές ειδικότητες
Οι φορείς ήταν εκεί και στηρίζουν την προσπάθεια
Φυσικά γίνεται και οδοντιατρικός έλεγχος

Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ  διαθέτει αυτόνομα ιατρεία και στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς  (παιδίατρους, οφθαλμίατρους, ορθοπεδικούς, ωτορινολαρυγγολόγους), καθώς και από νοσηλευτικό προσωπικό, και από ώρες 08:30,   μέχρι 16:30 καθημερινά, πραγματοποιεί πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής- οδοντιατρικής, σε παιδιά – μαθητές του Δήμου Ήλιδας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’ με τα ως άνω Υπουργεία και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

Η συγκεκριμένη δράση στην Αμαλιάδα γίνεται σε συνεργασία με τον δήμο Ήλιδας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ηλείας, τα Νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας και την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Όλη η επικαιρότητα