Κινητοποίηση ΟΑΣΗ στον Πύργο: Αγρότες με σανό και γάλα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και θέτουν σε κίνδυνο την επιβίωση τους και τη δυνατότητα να συνεχίσουν να παράγουν, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, στον Πύργο, στον κόμβο της Αγίου Γεωργίου από την ΟΑΣΗ.

Δυναμικό ήταν το παρόν που έδωσαν τα μέλη της τόσο στην Εθνική Οδό, όσο και στην πορεία εντός της πόλης και τη στάση τους σε Εφορία και Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας όπου εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους πετώντας στις εισόδους κάθε υπηρεσίας σανό και γάλα.

Από νωρίς συγκεντρώθηκαν οι αγρότες στον κόμβο, όπου με πανό και συνθήματα και παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την ώρα, δε στάθηκαν εμπόδιο για τους αγρότες προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθείται από την κυβέρνηση και όχι μόνο. Ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Χρήστος Γιαννόπουλος υποστήριξε πως η συγκεκριμένη κίνησή τους είναι η πρώτη ανάμεσα σε πολλές που θα ακολουθήσουν, αφού οι καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις καλλιέργειες, με βασική απαίτησή τους την αποζημίωση των κατεστραμμένων καλλιεργειών. Γι’ αυτό, πραγματοποιήθηκε πορεία προς τη ΔΟΥ Πύργου όπου εκφράστηκε η έντονη δυσαρέσκεια των αγροτών για τους πλειστηριασμούς που πραγματοποιούν σε χωράφια και σπίτια αγροτών που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν. Ένα ακόμα σημαντικό πρόβλημα που ανέδειξε ο κ. Γιαννόπουλος, ήταν και αυτό της ρύθμισης των αγροτικών χρεών για το ρεύμα στα ΤΟΕΒ, για τα οποία δήμοι και ΤΟΕΒ δεν προχωρούν στην ήδη ψηφισμένη ρύθμιση.

Η συνέχεια της πορείας δόθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, όπου οι αγρότες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Γεωργιόπουλο, εκφράζοντάς τους τη δυσαρέσκειά τους για την κατάσταση που έχουν περιέλθει τα τελευταία χρόνια και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις καταστροφές από τον καιρό και με τη μη καταβολή αποζημιώσεων από την κυβέρνηση. Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με τον κ. Γεωργιόπουλο να ακούει όσα είχαν να του πουν οι αγρότες και να υποστηρίζει πως θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου οι διεκδικήσεις τους να γίνουν πραγματικότητα.

Και σε ΔΟΥ και σε Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, οι αγρότες εξέφρασαν την αντίθεσή τους με τις πολιτικές της κυβέρνησης ρίχνοντας σανό και γάλα στις εισόδους τους, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Τέλος, ανακοίνωσε πορεία προς τα δικαστήρια της πόλης που είναι προγραμματισμένη για τις 3 Ιουλίου, τη μέρα δηλαδή που θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα συναδέλφου προς εταιρεία που του είχε πάρει το γάλα και δεν πλήρωσε. Η απόφαση αποκτάει τεράστια σημασία σε περίπτωση που το δικαστήριο βγάλει απόφαση εναντίον του, αφού επιτρέπει σε όσους επιθυμούν να λειτουργήσουν μ’ αυτό τον τρόπο και να μην πληρώσουν, να έχουν δεδικασμένη απόφαση.