Πολιτική

Η κοινωνική πολιτική της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συνεχίζεται με συνέργειες

Ακούστε το άρθρο

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει αφουγκραστεί τις ανάγκες της κοινωνίας και έχει κάνει στροφή στην πολιτική που σχεδιάζει και υλοποιεί, θέτοντας την ανακούφιση των συμπολιτών μας στο επίκεντρο των στρατηγικών της, ώστε με κάθε τρόπο να αρθούν οι ανισότητες, να καταπολεμηθεί η φτώχεια και οι επιπτώσεις της από την πολυεπίπεδη κρίση.

Ήδη από το 2014, η Περιφέρειά μας έχει συμπεριλάβει στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», 39 νέες δομές συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 30,3 εκατ. ευρώ, στηρίζοντας την τοπική κοινωνία, ενημερώνοντάς την, παρέχοντας υπηρεσίες φροντίδας σε άτομα με αναπηρίες και ηλικιωμένους, εξασφαλίζοντας διαμονή και διατροφή σε αστέγους ή οικογένειες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, δημιουργώντας κοινωνικό παντοπωλείο και φαρμακείο, δομές συσσιτίου, καθώς και κέντρα κοινότητας.

Μάλιστα, η επιλογή του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα να ορίσει ως βοηθό του και Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο σε θέματα Άρσης Κοινωνικών Ανισοτήτων την Αναστασία Τογιοπούλου, καταδεικνύει την στροφή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην κοινωνική πολιτική, η οποία υλοποιείται πάντοτε με συνέργειες και στενή συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυρία Τογιοπούλου συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Γενικό Γραμματέα Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρη Καρέλλα, μαζί με την προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» Άλκηστις Σταθοπούλου και τον προϊστάμενο της Μονάδας Προγραμματισμού και Αξιολόγησης Ευάγγελο Γεωργίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε επίσης, γνωστή, η ολοκληρωμένη διαδικασία για την λειτουργία του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αφού έχει ήδη τροποποιηθεί ο Οργανισμός Εσωτερικής Λειτουργίας της Υπηρεσίας εντάσσοντας την υπηρεσία αυτή σε τμήμα της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας.

Στο επίκεντρο τέθηκε ο τρόπος διασύνδεσης των Κέντρων Κοινότητας με το Περιφερειακό Παρατηρητήριο και τον Εθνικό Μηχανισμό Συντονισμού του Υπουργείου, ώστε με το που θα ξεκινήσει η λειτουργία τους, να μπορούν άμεσα να προσφέρουν τις σημαντικές υπηρεσίες τους στους συμπολίτες μας που τα έχουν άμεση ανάγκη.

Ο Γενικός Γραμματέας απάντησε πως από τη στιγμή που θα αρχίσουν να λειτουργούν τα Κέντρα Κοινότητας, θα ακολουθήσει επικοινωνία με το Υπουργείο προκειμένου να δοθούν οι κωδικοί διασύνδεσης και έτσι άμεσα να καταχωρούνται τα στοιχεία.

Στο επίκεντρο και το Κωνσταντοπούλειο

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η βοηθός Περιφερειάρχη Αναστασία Τογιοπούλου έθεσε υπόψη του Γενικού Γραμματέα Δ. Καρέλλα και το μείζον ζήτημα συνέχισης λειτουργίας του Κωνσταντοπουλείου Ευγηρείου Πατρών, το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω της κρίσης.

Η κυρία Τογιοπούλου ενημέρωσε τον Γ.Γ. για την καθοριστική σημασία που έχει για την τοπική κοινωνία η λειτουργία αυτού του σημαντικού ιδρύματος και τόνισε πως θα πρέπει να συμβάλλουμε ο καθένας από την πλευρά του για να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος διακοπής λειτουργίας του, ζητώντας παράλληλα, να εξεταστεί η δυνατότητα μιας έκτακτης χρηματοδότησης του Ιδρύματος.

Με πληροφορίες από το tempo24

Όλη η επικαιρότητα