Ηλεία

Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου: Η τοπική κοινωνία σας ευγνωμονεί…

Ακούστε το άρθρο

Με μια σεμνή εκδήλωση ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος τίμησε χθες στο «Λάτσειο» δημοτικό μέγαρο τους εθελοντές που είτε  δίδαξαν είτε βοήθησαν οργανωτικά και γραμματειακά την λειτουργία του Κοινωνικού φροντιστηρίου την σχολική χρονιά που πέρασε.

Ο κ. Αντωνακόπουλος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της πόλης για την εθελοντική τους προσφορά και την βοήθεια τους για 7η χρονιά σε παιδιά-μαθητές οικονομικά αδύνατων οικογενειών και την στήριξη στην προσπάθεια τους για ένα ουσιαστικό βήμα στην πραγματοποίηση των ονείρων τους.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου θα λειτουργήσει φέτος για 8η συνεχόμενη χρονιά -σε αίθουσες του 2ου Λυκείου Πύργου- συνεχίζοντας να προσφέρει αδιάλειπτα στήριξη σε μαθητές των τάξεων του Λυκείου, πολλοί από τους οποίους, όλα τα προηγούμενα χρόνια, έχουν καταφέρει την εισαγωγή τους σε τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Χρήστο Αθανάσουλα, εμπνευστή της ίδρυσης του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Πύργου, να αναφέρει πως «Είναι μαζί μας άνθρωποι που ανήκουν σε τρείς γενιές εκπαιδευτικών. Συνταξιούχοι, εν ενεργεία και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί. Θέλω να ξεχωρίσω το Βασίλη τον Σωτηρόπουλο που είναι ο άνθρωπος που βοήθησε το Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου να λειτουργήσει και… 2ο γύρο! Γιατί μετά την 3η-4η χρονιά δεν θα είχε γίνει τίποτα δίχως την παρουσία του. Ευχαριστώ τον δήμαρχο που μας παρέχει το χώρο στο πιο κεντρικό Λύκειο της πόλης γεγονός που βοηθά πολύ στη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Τον συγχαίρω επίσης γιατί μέσα σε δυο εβδομάδες διορθώθηκαν προβλήματα του σχολείου που η παράλειψη τους φόβιζε πριν. Μας παραδόθηκε ένας χώρος πεντακάθαρος και θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο για την βοήθεια που μας προσέφερε την προηγούμενη χρονιά. Γιατί χωρίς την σθεναρή του υποστήριξη τον Οκτώβριο του 2018, το Κοινωνικό Φροντιστήριο ίσως να είχε κλείσει. Έτσι καταφέραμε να συνεχίσουμε και να καταφέρουμε πράγματα… και δεν είναι μόνο οι 25 μαθητές μας που πέρασαν στις Πανελλαδικές αλλά και αυτοί που βοηθήθηκαν από την μια τάξη στην άλλη, καθώς και οι μαθητές που κοντά μας έμαθαν να προσπαθούν».

«Οι Κοινωνίες δεν μπορούν να σταθούν χωρίς αλληλεγγύη»…

Παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος τόνισε πως «Δομές όπως είναι το Κοινωνικό Φροντιστήριο πρέπει να διαφημίζονται γιατί οι Κοινωνίες δεν μπορούν να σταθούν χωρίς αλληλεγγύη. Σε όποιο επίπεδο οικονομικής ευμάρειας και Πολιτισμού κι αν βρίσκεται, καμία Κοινωνία δεν μπορεί να είναι άθροισμα ουδέτερων απομονωμένων ατόμων. Γιατί αυτό από το οποίο κινδυνεύουμε σήμερα είναι να γίνουμε από άνθρωποι άτομα. Το άτομο είναι αριθμητικό μέγεθος, ο άνθρωπος είναι ψυχικό, πνευματικό μέγεθος και καλό είναι αυτό να μην το ξεχνάμε. Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου συνυπάρχουν γενιές εκπαιδευτικών. Πρόκειται για μια δομή απαραίτητη για την ισορροπία της κοινωνίας, η Αυτοδιοίκηση είναι κοινωνικός λαϊκός θεσμός και όχι μια ουδέτερη βαθμίδα Διοίκησης. Ασχολείται με τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και γι` αυτό είμαστε εδώ. Πάντα οι συλλογικότητες προασπίζουν τους αδύναμους που αναίτια και χωρίς δική τους ευθύνη δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες στη ζωή. Αυτός είναι ο ρόλος των θεσμών που αναδεικνύονται με καθολική  τοποθέτηση-ψηφοφορία των πολιτών. Οι οικονομικά δυνατοί είτε λύνουν τα προβλήματα τους είτε τα αγοράζουν όπως λένε οι Αμερικάνοι, εκτός από κάποια ελάχιστα που δεν μπορεί να τα λύσει κανείς, όσο πλούσιος κι αν είναι. Οι πρωτοπορίες είναι αυτές που κρατάνε τις κοινωνίες, τις αλλάζουν, τις πάνε μπροστά και το έργο που παράγεται εκπέμπει ένα φως αισιοδοξίας που έλκει τα νέα παιδιά που έχουν δίψα για γνώση. Ο Πύργος έχει διακριθεί σε τέτοιες πρωτοβουλίες γιατί σε πολλούς δείκτες είμαστε ουραγοί… ας είμαστε στους δείκτες κοινωνικής ευαισθησίας, στους δείκτες κοινωνικής αντίληψης, από τους καλύτερους δήμους στη χώρα. Και γι` αυτό ευθύνεστε εσείς και σας συγχαίρω».

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι απονομές επαίνων στους εθελοντές εκπαιδευτικούς…

Κάλεσμα
για εθελοντές…

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης ο κ. Αθανάσουλας απεύθυνε ένα ακόμη κάλεσμα στην εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης και για άλλους εθελοντές που είναι αναγκαίοι για την 8η χρονιά που ξεκινά από τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου λέγοντας πως «Αυτή τη στιγμή το Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου διαθέτει 30 εθελοντές. Η πείρα μας λέει ότι χρειαζόμαστε συνολικά 40 με 45. Χρειαζόμαστε κυρίως Χημικό, Φυσικό, Βιολόγο και γενικότερα όλες τις ειδικότητες που θα μας δώσει την ευχέρεια να μικρύνουμε τον αριθμό των μαθητών σε κάθε τμήμα».

Σημειώνεται πως για περισσότερες πληροφορίες γύρω από το Κοινωνικό Φροντιστήριο (αιτήσεις εγγραφής κ.α.) αλλά και δηλώσεις συμμετοχής από εκπαιδευτικούς η επικοινωνία γίνεται τηλεφωνικά στα 698 698 7982 και 694 799 7954 (από πρωί έως βράδυ) και στο 26210 20551 (5 έως 9 μμ).

Όλη η επικαιρότητα