Εκπαίδευση Ηλεία

Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου: Σημείο αναφοράς για εκατοντάδες μαθητές

Ακούστε το άρθρο

Σημείο αναφοράς είναι πλέον για τον Πύργο και την Ηλεία το Κοινωνικό Φροντιστήριο, αφού η μαθητική κοινότητα το αγκάλιασε και το εμπιστεύτηκε, με αποτέλεσμα φέτος τουλάχιστον είκοσι πέντε μαθητές και μαθήτριες να επιτύχουν την εισαγωγή του σε πανεπιστήμια και τεχνολογικά ιδρύματα, με κορωνίδα την Ελένη Παυλή, σπουδάστρια πλέον στην Ιατρική Πατρών.

«Πήγαμε πολύ καλά, καθώς έχουμε επιβεβαιωμένους 24 νέους επιστήμονες που πέρασαν σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ενδεικτική περίπτωση φυσικά η Ελένη Παυλή, η πρώτη γιατρός που βγάζει το Κοινωνικό Φροντιστήριο. Ωστόσο, υπάρχουν και επιτυχίες σε σχολές όπως η Φιλολογία, το Μαθηματικό, η Διοίκηση Επιχειρήσεων, η Λογιστική, κ.ά., κάτι που αποδεικνύει ότι τα παιδιά, παράλληλα με τη βοήθεια του σχολείου, δεν στερήθηκαν μια επιπλέον βοήθεια για να μπουν στο Πανεπιστήμιο ή στο ΤΕΙ», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο ιδρυτής του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Πύργου, Χρ. Αθανάσουλας, προσθέτοντας ότι οι ευχαριστίες των γονιών των μαθητών δίνουν κουράγιο στους συντελεστές του εγχειρήματος να συνεχίσουν τον αγώνα.

«Είναι μια περίοδος κρίσιμη για εμάς, διότι κάθε καλοκαίρι ουσιαστικά ξεκινάμε από το μηδέν για να βρούμε εθελοντές εκπαιδευτικούς. Είναι πολύ μικρός ο αριθμός των σίγουρων. Φέτος είναι πιο δύσκολα από κάθε άλλη χρονιά, διότι υπάρχουν ανάγκες σε όλες τις ειδικότητες», υπογραμμίζει ο κ. Αθανάσουλας.

Οι εγγραφές είναι πλέον σταθερά πάνω από διακόσιες και όχι μόνο από τον Πύργο, αλλά και από άλλες περιοχές.

«Κάθε χρόνο έχουμε πάνω από  200 παιδιά. Φέτος είχαμε μαθητές από δέκα λύκεια της Ηλείας. Εκτός από τον Πύργο, έχουμε μαθητές και από Ολυμπία και από Κρέστενα. Κάνω έκκληση στην εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης, χρειαζόμαστε εθελοντές εκπαιδευτικούς για να λειτουργήσουμε επαρκώς. Δεν περισσεύει κανένας σε αυτήν την προσπάθεια», σημείωσε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Αθανάσουλας.

Όλη η επικαιρότητα