Αχαϊα

Κλέφτες με… περιφερειακή δράση – Είχαν ρημάξει σπίτια σε Πύργο, Αμαλιάδα, Πάτρα και συνελήφθησαν στα Καλάβρυτα

Ακούστε το άρθρο

Σε φόβο και τρόμο για τα σπίτια στα χωριά της Ηλείας και της Αχαΐας είχαν εξελιχθεί τέσσερις Έλληνες, ηλικίας 52, 46, 37 και 30 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν το πρωί του περασμένου Σαββάτου στην Κέρτεζη Καλαβρύτων από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, λίγα λεπτά αφότου είχαν αποπειραθεί να αφαιρέσουν χρήματα και κοσμήματα από το σπίτι μιας ηλικιωμένης με την κλασική μέθοδο της απασχόλησης. Η άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν καθοριστική για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τεσσάρων δραστών, οι οποίοι είχαν διαφύγει με αυτοκίνητο.

Εις βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαβρύτων.

Από την αστυνομική έρευνα όμως προέκυψε ότι οι δράστες είχαν «ρημάξει» πλήθος σπιτιών στις περιοχές Πύργου και Αμαλιάδας, αλλά και στην Πάτρα, την Κάτω Αχαΐα, το Αίγιο, το Ναύπλιο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Στα Καλάβρυτα είχαν διαπράξει το τελευταίο τετράμηνο δύο κλοπές, αφαιρώντας χρήματα και κοσμήματα, και είχαν αποπειραθεί άλλες πέντε φορές να κάνουν το ίδιο σε σπίτια στα ορεινά των Καλαβρύτων. Επίσης κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν, ως μέσο διευκόλυνσης τέλεσης των αξιόποινων πράξεων τους. Την προανάκριση και τις έρευνες διενήργησαν οι  αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων.

Όλη η επικαιρότητα