Αγροτικά

Κλείνει οριστικά στις 11 Ιουλίου το σύστημα για δηλώσεις ΟΣΔΕ

agrotes_xorafi.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μετά τη λήξη της προθεσμίας στις 15 Ιουνίου για τις φετινές δηλώσεις ΟΣΔΕ, κι ενώ χιλιάδες είναι οι αγρότες που δεν έχουν ακόμα ολοκληρώσει τη διαδικασία, νέα ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ υπενθυμίζει στους παραγωγούς την ποινή 1% ανά ημέρα για τους εκπρόθεσμους, τονίζοντας ότι οι αιτήσεις μπορεί να υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέχρι τις 30 Ιουνίου, ενώ το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα άμεσων ενισχύσεων του οργανισμού θα κλείσει οριστικά και αμετάκλητα στις 11 Ιουλίου.

Η υποβολή των αιτήσεων μέσω της on-line εφαρμογής του ΟΠΕΚΕΠΕ θα είναι δυνατή έως 30 Ιουνίου, βάσει της ανακοίνωσης.Η υποβολή των αιτήσεων μέσω της on-line εφαρμογής του ΟΠΕΚΕΠΕ θα είναι δυνατή έως 30 Ιουνίου, βάσει της ανακοίνωσης.

Στην ίδια ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Αντώνης Μωϋσίδης, επαναλαμβάνεται ότι «σε περίπτωση καθυστέρησης μεγαλύτερης των 25 ημερολογιακών ημερών (δηλαδή υποβολής της αίτησης μετά την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015), η αίτηση θεωρείται απαράδεκτη».

Η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρει τα εξής:

«Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ με θέμα την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης, σας γνωρίζουμε ότι η εμπρόθεσμη υποβολή της ΕΑΕ 2015 έληξε στις 15-6-2015.

Δεδομένου ότι η υποβολή της ΕΑΕ 2015 αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για κατανομή των νέων δικαιωμάτων για την προγραμματική περίοδο 2015-2020, καλούνται όσοι παραγωγοί δεν έχουν υποβάλει ακόμη Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης να σπεύσουν είτε στις πύλες εισαγωγής και υποβολής των αιτήσεων είτε μέσω της on-line εφαρμογής υποβολής, προκειμένου να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για το έτος 2015, λαμβάνοντας υπόψη τα ακόλουθα σχετικά με τις μειώσεις που επιφέρει η εκπρόθεσμη υποβολή της ΕΑΕ 2015 :

α) της αίτησης ενίσχυσης, συνεπάγεται μείωση των ποσών που ο κάτοχος εκμετάλλευσης θα είχε δικαίωμα να λάβει ως ενίσχυση, εάν η αίτηση είχε υποβληθεί εμπρόθεσμα, κατά 1% ανά εργάσιμη ημέρα.

β) της αίτησης χορήγησης δικαιωμάτων ενίσχυσης, συνεπάγεται μείωση των ποσών που πρέπει να καταβληθούν κατά το συγκεκριμένο έτος σε σχέση με τα δικαιώματα ενίσχυσης που πρόκειται να χορηγηθούν στον δικαιούχο, κατά 3 % ανά εργάσιμη ημέρα

Επισημαίνεται ότι οι ανωτέρω ποινές δεν επιφέρουν καμία μείωση στον αριθμό των δικαιωμάτων της ενιαίας ενίσχυσης που κατέχει ο γεωργός, παρά μόνο στα δικαιούμενα ποσά για το τρέχον έτος ενίσχυσης.

Τέλος, σε περίπτωση καθυστέρησης μεγαλύτερης των 25 ημερολογιακών ημερών (δηλαδή υποβολής της αίτησης μετά την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015), η αίτηση θεωρείται απαράδεκτη.

Το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Άμεσων Ενισχύσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ θα κλείσει ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ στις 11 Ιουλίου 2015.

Η υποβολή των αιτήσεων μέσω της on-line Εφαρμογής του ΟΠΕΚΕΠΕ θα είναι δυνατή έως 30 Ιουνίου 2015, έτσι ώστε να συμπεριληφθούν στον κεντρικό μηχανογραφικό έλεγχο αποσφαλμάτωσης που θα πραγματοποιηθεί από 1-10/7/2015».

Πηγή:agronews.gr

Όλη η επικαιρότητα