Κλείνουν επ’ αόριστον τα Τέμπη οι αγρότες

agrotes-mploka-ts-708.jpg

Σε συνελεύσεις συνέρχονται σήμερα οι αγρότες στα μπλόκα με αντικείμενο αποφάσεις τις επόμενες κινήσεις τους.

Όλοι περιμένουν τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού, ο οποίος έχει καλέσει σε διάλογο προκειμένου να υπάρξουν βελτιώσεις. Οι ίδιοι εμφανίζονται ανοιχτοί στην πρόσκληση αρκεί, όπως λένε εκπρόσωποί τους, να γίνει στη βάση των προτάσεων που έχουν καταθέσει, ενώ συνεχίζουν τη σκληρή γραμμή με πολύωρους αποκλεισμούς κομβικών σημείων και ήδη τα Τέμπη έχουν κλείσει επ” αόριστον.

Το απόγευμα συνεδριάζουν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας προκειμένου να αποφασίσουν τις μορφές κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους.

Στην Πελοπόννησο, οι αγρότες θα κλείσουν και πάλι την εθνική οδό Τρίπολης – Κορίνθου, στο ύψος της Νεστάνης απο τις 17:00 μέχρι τα μεσάνυχτα, η νέα εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου είναι κλειστή τρεις εβδομάδες, χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί ποιές ώρες θα γίνουν αποκλεισμοί της παλαιάς εθνικής οδού, ενώ σε κινήσεις αναμένεται να προχωρήσουν και οι αγρότες σε Λακωνία και Αργολίδα.

Σε επ” αόριστον αποκλεισμό και η εθνική οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος του κόμβου του Κεφαλόβρυσου, από τους αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας.

Το τελωνείο του Προμαχώνα θα είναι ανοιχτό από τις 11:00 μεχρι τις 15:00 το μεσημέρι.

Υπό κατάληψη παραμένει η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων και ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροια.

Από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 19:00 οι αγρότες της Ξάνθης επανέρχονται στους επτάωρους αποκλεισμούς της γέφυρας του Νέστου στην Εγνατία οδό, στη Ροδόπη έχουν προχωρήσει σε καθολικό αποκλεισμό 72 ωρών του τελωνείου της Νυμφαίας στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο, στον κόμβο του Τυχηρού.
 

Πηγή: ΕΡΤ