Κόσμος

Κλέβουν ορτανσίες για να τις… καπνίσουν

klevoyn_ortansies_gia_na_tis._kapnisoyn.jpg
Ακούστε το άρθρο

Το χρώμα της μπορεί να είναι μπλε, λιλά, λευκό, έντονο ροζ, ενώ τα πλούσια άνθη της προσδίδουν μία πλούσια εικόνα στον κήπο. Η ορτανσία, όμως, δεν είναι μόνο καλλωπιστικό φυτό, αλλά και υπ’ αριθμόν ένα επιθυμία των επίδοξων εμπόρων ναρκωτικών.

Ο λόγος; Τα πολύχρωμα πέταλά της αν υποστούν επεξεργασία, ανακατευτούν με κοινό καπνό και τυλιχτούν σε τσιγαρόχαρτο προσφέρουν σε αυτόν που τα καπνίσει ανάλογη αίσθηση με αυτή της ινδικής κάνναβης.

Για το λόγο αυτό, μάλιστα, στη Γερμανία και πλέον και στη Γαλλία οι κλοπές ορτανσίας έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Στην περιοχή της Nord-Pas-de-Calais τα περιστατικά είναι σχεδόν καθημερινά, ενώ ήδη υπάρχουν πάνω από 20 καταγγελίες κλοπής.

Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, η «συμμορία της ορτανσίας» όχι μόνο κλέβει πέταλα ορτανσίας, αλλά και φυτεύει τα όμορφα φυτά, καθώς δεν υπάρχει καμία απαγόρευση για την καλλιέργειά τους.

Την ίδια ώρα, βέβαια, οι γιατροί προειδοποιούν ότι η υπερβολική χρήση… ορτανσίας μπορεί να προκαλέσει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και θάνατο.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ειδικός φαρμακολογίας στην ελβετική Le Matin αν κάποιος καπνίσει ορτανσία, οι ιδιότητές της μπορεί να είναι όμοιες με εκείνες του χημικού Κυκλώνα Β (Zyklon B) που χρησιμοποιήθηκε στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως των Ναζί για την εξόντωση των Εβραίων.

www.protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα