Ηλεία

Κλιμάκιο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ στη Ν. Μανωλάδα: «Οργώνει» για τον φόβο ελονοσίας

Ακούστε το άρθρο

Κλιμάκιο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ «οργώνει» από χθες την Νέα Μανωλάδα, πραγματοποιώντας επισκέψεις κατ΄οίκον εξετάζοντας και ενημερώνοντας τον κόσμο για την ελονοσία (λοιμώδης νόσος) και τον τρόπο πρόληψης. Γιατροί και νοσηλευτές επισκέπτονται σπίτια και ρωτούν τους κατοίκους αν το τελευταίο διάστημα είχαν πυρετό αφού το πρώτο σύμπτωμα ελονοσίας είναι ο πυρετός, ενώ παράλληλα πραγματοποιούν και θερμομέτρηση. Το κλιμάκιο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ θα βρίσκεται μέχρι και την Τετάρτη στην περιοχή.

Στο μεταξύ την Κυριακή το απόγευμα έγινε  ενημερωτική εκδήλωση στη Ν. Μανωλάδα στο δημοτικό σχολείο του χωριού, εκδήλωση στην οποία δυστυχώς δεν παρευρέθησαν περισσότερα από είκοσι άτομα, την στιγμή μάλιστα που εντοπίστηκε προ μηνός δεύτερο κρούσμα ελονοσίας στην περιοχή. Παρόντες  στην εκδήλωση ήταν ο δήμαρχος κ. Ναμπίλ Μοράντ και ο αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Χαμουζάς.

Ομιλητής ήταν η Μαρία Τσερώνη, Νοσηλεύτρια MSc του ΚΕΕΛΠΝΟ, η οποία ενημέρωσε τι είναι η ελονοσία, πως μεταδίδεται, πως πρέπει να προφυλασσόμεθα, ενώ διένειμε και ενημερωτικό φυλλάδιο.

Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ έχει βάλει σε προτεραιότητα τις περιοχές όπου έχουν καταγραφεί πρόσφατα κρούσματα με ενδείξεις εγχώριας ελονοσίας, όπως στην περίπτωση της Ηλείας.

Όλη η επικαιρότητα