Αγροτικά Ηλεία

Κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων – Αποκλεισμός της Ε.Ο. από τους αγρότες της Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι αγρότες στο μπλόκο του Λατιφίου, μετά και τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη συνάντηση με την Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων προχθές στη Νίκαια.

Γι’ αυτό και σήμερα καλούνται όλοι στις 12 το μεσημέρι στον κόμβο Λατιφίου, αφενός για να γίνει αποκλεισμός της εθνικής οδού, αφετέρου για να γίνει εκτενής ενημέρωση για τα όσα συζητήθηκαν στη Νίκαια και να καθοριστούν οι κινήσεις σε τοπικό επίπεδο.

Αύριο στον Υπουργό

Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΟΑΣΗ κ. Θανάσης Βομπίρης, στη Νίκαια μετέβη μεγάλη αντιπροσωπεία από το Λατίφι και αποφασίστηκε καταρχήν να γίνει συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου, αύριο Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι. Επίσης, αποφασίστηκε να γίνει μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, την ερχόμενη Τρίτη 14 Φεβρουαρίου.

«Δεν περιμένουμε και πολλά πράγματα από τη συνάντηση με τον Υπουργό γιατί έχουμε δει τι λέει το προηγούμενο διάστημα, αλλά δεν μπορούμε να μην πάμε στη συνάντηση της Παρασκευής γιατί θα μας κατηγορούσαν ότι δεν πάμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βομπίρης, ο οποίος έκανε γνωστό ότι σήμερα θα συνεδριάσει και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΑΣΗ με τα προεδρία των Αγροτικών Συλλόγων, προκειμένου να οργανωθεί η άνοδος των αγροτών την Τρίτη στην Αθήνα.

Για τους δασικούς χάρτες

Περάν των παραπάνω όμως, σε τοπικό επίπεδο αποφασίστηκε αύριο Παρασκευή στις 9 το πρωί να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αγροτών έξω από το Δασαρχείο Αμαλιάδας για την ανάρτηση των δασικών χαρτών και ενδεχομένως να ακολουθήσει και πορεία μέσα στους δρόμους της Αμαλιάδας. Γι’ αυτό και καλούνται όλοι οι αγρότες να δώσουν το παρών.

«Ο αγώνας κλιμακώνεται τα προβλήματά μας είναι πολύ σοβαρά και γι’ αυτό βγαίνουμε στο δρόμο. Δεν βγαίνουμε γιατί δεν έχουμε άλλη δουλειά να κάνουμε και κόντρα σε αυτούς που προσπαθούν να σπάσουν τον αγώνα μας και να λασπολογήσουν» σημείωσε ο κ. Βομπίρης, ενώ στο ερώτημα εάν υπάρχουν ελπίδες να ικανοποιηθούν κάποια αιτήματα, απαντά:  «Οπωσδήποτε μπορούν να ικανοποιηθούν κάποια αιτήματα, αλλά η κυβέρνηση πρέπει να ξεκαθαρίσει πλέον, είναι με το λαό ή είναι με τα μονοπώλια και την Ευρωπαϊκή Ένωση; Γιατί απ’ ότι βλέπουμε κόπτεται για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και οι προηγούμενοι το ίδιο έκαναν και η προ- προηγούμενοι το ίδιο έκαναν. Αλλά και ο λαός πρέπει να καταλάβει επιτέλους τι γίνεται, με ποιους είναι, να δει ποιος είναι απέναντί του, είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι κυβερνήσεις που είναι υποταγμένες. Αυτό πρέπει να δει ο κόσμος και να παλέψει, να βγει στο δρόμο, μην σκύβει το κεφάλι».

Όλη η επικαιρότητα