Ομογένεια

Κλινικά νεκρή η Ελληνογερμανίδα που τραυματίστηκε στη Βαρκελώνη

Ακούστε το άρθρο

Κλινικά νεκρή θεωρείται η Ελληνογερμανίδα που τραυματίστηκε σοβαρά κατά την επίθεση στη Βαρκελώνη, στις 17 Αυγούστου, ενώ βρισκόταν με τον σύζυγο και τα δύο παιδιά τους, σε ένα από τα πλέον τουριστικά σημεία της πόλης.

Η γυναίκα νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση όλες αυτές τις ημέρες. Τα τραύματά της ήταν πολύ σοβαρά και είχε υποβληθεί σε δύσκολη χειρουργική επέμβαση συνολικής διάρκειας οκτώ ωρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια της θα δωρίσει τα όργανα της άτυχης μητέρας.

Σε δηλώσεις του λίγες ώρες μετά την επίθεση στη Βαρκελώνη, ο Σύμβουλος Τύπου της πρεσβείας στη Μαδρίτη, Παναγιώτης Σωτηρόπουλος, στο Ραδιόφωνο 24/7 είχε κάνει γνωστό, ότι η κατάσταση της υγείας της ήταν κρίσιμη.

Τόσο ο σύζυγός της, ο οποίος ενημέρωσε τις προξενικές Αρχές, όσο και τα δύο παιδιά τους, δεν τραυματίστηκαν σοβαρά κατά την επίθεση.

Ο κ. Σωτηρόπουλος είχε μάλιστα διευκρινίσει, ότι η γυναίκα είναι Γερμανικής καταγωγής με ελληνική υπηκοότητα, από μητέρα Ελληνίδα και πατέρα Γερμανό. Είναι παντρεμένη με Έλληνα και τα παιδιά τους έχουν διπλή υπηκοότητα.

Θυμίζουμε πως πριν από μία εβδομάδα ο 22χρονος Μαροκινός, Γιουνές Αμπουγιακούμπ έπεσε πάνω σε πλήθος με ένα λευκό βαν, στην πλέον πολυσύχναστη τουριστική λεωφόρο της Βαρκελώνης Λας Ράμπλας, σκοτώνοντας 16 και τραυματίζοντας τουλάχιστον 100 ανθρώπους. Την επίθεση ανέλαβε εν συνεχεία το Ισλαμικό Κράτος.

Λίγες ώρες αργότερα παρόμοια επίθεση πραγματοποιήθηκε στο παραλιακό θέρετρο Καμπρίλς. Το αυτοκίνητο δέχθηκε πυρά αστυνομικής περιπόλου και οι πέντε επιβαίνοντες σκοτώθηκαν, τέσσερις επί τόπου , ενώ ο πέμπτος υπέκυψε στα τραύματά του.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα