Εκπαίδευση Ελλάδα

Κλείνουν όλα τα φροντιστήρια της χώρας

Ακούστε το άρθρο

Μετά την απόφαση να κλείσουν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, πλέον κλειστά από αύριο θα μείνουν και τα φροντιστήρια σύμφωνα με απόφαση της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

Συγκεκριμένα, με απόφαση της υπουργού Παιδείας θα κλείσουν όλα τα φροντιστήρια της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι ζήτησε από τον ΕΟΔΥ να διατάξει το κλείσιμο φροντιστηρίων και πάσης φύσεως εξωσχολικές δομές εκπαίδευσης στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Κλείνουν όλα τα σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε το κλείσιμο όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες, για προληπτικούς λόγους.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, πρόκειται για όλες τις βαθμίδες της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία θα μείνουν κλειστά από αύριο, Τετάρτη και για 14 ημέρες για προληπτικούς λόγους με σκοπό να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού.

Τι θα γίνει με τις χαμένες εκπαιδευτικές ώρες

Αναφορικά με τις χαμένες εκπαιδευτικές ώρες η κ. Ζαχαράκη παρέπεμψε στην εγκύκλιο του υπουργείου από το Φεβρουάριο που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, περικοπές των σχολικών εκδρομών.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τη συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας και ενώ ήδη τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα ανέρχονται στα 89.

Το υπουργείο Υγείας δεχόταν από νωρίς εισηγήσεις από δημάρχους και τοπικούς φορείς με το φόβο διασποράς της νόσου και εν τέλει αποφάσισε το κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας.

«Το έκτακτο αυτό μέτρο λαμβάνεται για προληπτικούς λόγους, με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Προβλέπεται ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανήλικων μαθητών, καθώς και για τις επιχειρήσεις που πλήττονται λόγω του κοροναϊού. Σας καλώ να επιδείξουμε όλοι ατομική υπευθυνότητα και ειδικά οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά, αφού το μέτρο αυτό στοχεύει αποκλειστικά στον περιορισμό της διασποράς της νόσου. Είναι η στιγμή που πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική υπευθυνότητα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας είπε πως θα ληφθεί ειδική μέριμνα για εργαζόμενους γονείς και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα μέτρα.

Με έμφαση επανέλαβε ότι οι γονείς θα πρέπει να περιορίσουν τα παιδιά τους για να μειωθεί η διασπορά του ιού, έκανε λόγο για ατομική ευθύνη και είπε επί λέξη ότι «είναι η στιγμή που όλοι οι Έλληνες πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα».

Ανακοινώνει νέα μέτρα ο Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός επιστρέφει το βράδυ από την Αυστρία και αύριο αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις για τα μέτρα αποφυγής εξάπλωσης του κοροναϊού, την προστασία της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών.

Μεγαλώνει η λίστα με τα κρούσματα

Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» βρίσκονται οι Αρχές μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού και στη χώρα μας με αποτέλεσμα να λαμβάνονται καθημερινά νέα έκτακτα μέτρα με στόχο την ανάσχεση του ιού.

Το πρωί της Τρίτης έγινε γνωστό ότι επιβεβαιώθηκαν πέντε ακόμη κρούσματα, με τη λίστα πλέον να φτάνει τα 89 σε όλη τη χώρα ενώ οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι θα υπάρξει έξαρση το επόμενο διάστημα.

via

Όλη η επικαιρότητα