Ποδόσφαιρο

Κληρώνει στις 19:00 στο Μονακό για τον Ολυμπιακό

Ακούστε το άρθρο
Στις 19:00 στο Μονακό είναι προγραμματισμένη η κλήρωση των ομίλων του Champions League 2017/18.

Ανάμεσα στις 32 ομάδες που εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στην κορυφαία διοργάνωση και ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, που χρειάστηκε να περάσει δύο αντιπάλους, Παρτιζάν και Ριέκα για να βρεθεί στους ομίλους της δόξας και του χρήματος, για 18η φορά στην ιστορία του.

Να σημειωθεί επίσης ότι δεν μπορούν να βρεθούν στον ίδιο όμιλο, ομάδες από την ίδια χώρα, ούτε ομάδες από Ρωσία και Ουκρανία, ενώ η κλήρωση θα αφορά και το Champions League Νέων.

Τα γκρουπ δυναμικότητας:

1ο Γκρουπ: Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν, Τσέλσι, Γιουβέντους, Μπενφίκα, Μονακό, Σπαρτάκ Μόσχας, Σαχτάρ Ντόνετσκ

2ο Γκρουπ: Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Παρί Σ.Ζ, Ντόρτμουντ, Σεβίλλη, Μάντσεστερ Σίτι, Πόρτο, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

3ο Γκρουπ: 
Νάπολι, Τότεναμ Βασιλεία, Ολυμπιακός, Αντερλεχτ, Λίβερπουλ, Ρόμα, Μπεσίκτας

4ο Γκρουπ: Σέλτικ,ΤΣΣΚΑ Μόσχας,Καραμπάχ,Σπόρτινγκ Λισαβώνας, ΑΠΟΕΛ, Φέγενορντ, Μάριμπορ, Λειψία

Στους ομίλους θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά στην ιστορία του Champions League, πέντε αγγλικές ομάδες: Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (κάτοχος Europa League) που επιστρέφουν στην κορυφαία διοργάνωση, αλλά και Τότεναμ, Μάνστεστερ Σίτι και Λίβερπουλ, επίσης επέστρεψε. Πριν από δύο χρόνια (2015-2016), ήταν οι Ισπανοί με πέντε ομάδες στους ομίλους (Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Ατλέτικο Μαδρίτης, Βαλένθια και η Σεβίλλη ως κάτοχος του Europa League).

Από την διοργάνωση θα λείψει μετά από 19 διαδοχικές εμφανίσεις στους ομίλους, η Αρσεναλ, αλλά και εννέα πρωταθλήτριες Ευρώπης: Μίλαν (πέντε τρόπαια), Άγιαξ (τέσσερα),Ιντερ (δύο), Νόττιγχαμ Φόρεστ (δύο), Αμβούργο (ένα),Μαρσέιγ (ένα), Αστον Βίλλα (ένα), PSV Αιντχόφεν (ένα), Ερυθρός Αστέρας (ένα). Αντίθετα θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά η Λειψία, μία «σταχτοπούτα» ηλικίας οκτώ ετών και η Καραμπάχ

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η μόνη ομάδα που έχει κερδίσει το Ευρωπαϊκό Κύπελλο πέντε φορές στη σειρά, μεταξύ 1956 και 1960. Την τρέχουσα σεζόν, θα επιδιώξει το τρίτο στη σειρά, μετά το Μιλάνο και το Κάρντιφ. Εκτός από την Ρεάλ Μαδρίτης υπάρχουν μόνο δύο ομάδες που το κατάφεραν, από τη «γέννηση» του θεσμού: Αγιαξ (1971, 1972 και 1973) και Μπάγερν τα επόμενα τρία. Σπάζοντας στο Κάρντιφ την κατάρα της υπεράσπισης του τίτλου στο Champions League, κάτι είχε να συμβεί από τη Μίλαν το 1990 στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετωπίζει τώρα μια άθικτη για 42 χρόνια πρόκληση.

Πάντως από το 2012-2013, όταν η Μπάγερν κατέκτησε πήρε το τρόπαιο ενάντια στην Ντόρτμουντ στο Wembley, δεν υπάρχει νικητής που να μην είναι από την Ισπανία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα