Ηλεία

Κλειστά λόγω… γραφειοκρατίας τα Ιαματικά Λουτρά του Καϊάφα!

Ακούστε το άρθρο

Κλειστά παραμένουν ακόμα και σήμερα τα Ιαματικά Λουτρά του Καϊάφα, παρότι μπήκαμε στον Ιούλιο, με συνέπεια εκατοντάδες πολίτες να στερούνται τα πολύτιμα θεραπευτικά οφέλη των ιαματικών πηγών και να είναι υποχρεωμένοι να αναπροσαρμόσουν τον καλοκαιρινό προγραμματισμό τους.

Όπως δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο διευθυντής των Ιαματικών Λουτρών Καϊάφα, Νίκος Λευκαδίτης, η νέα νομοθεσία που ψηφίστηκε πέρυσι, αύξησε τη γραφειοκρατική διαδικασία ως προς την πιστοποίηση των πηγών και προκάλεσε χρονική καθυστέρηση παραπάνω από το αναμενόμενο.

«Είχαμε θέσει ως στόχο φέτος να ανοίξουμε τα Λουτρά για το κοινό από τις 15 Μαΐου, καθότη η ζήτηση έχει αυξηθεί αρκετά την τελευταία διετία και υπάρχει πολύς κόσμος που επιθυμεί να τα επισκεφθεί. Δυστυχώς, όμως, ο νέος νόμος έθεσε νέα δεδομένα και απαιτεί τη συγκέντρωση περισσότερων δικαιολογητικών για να εκδοθεί επίσημα και φέτος η αδειοδότηση. Για παράδειγμα, φέτος μας ζητήθηκε πιστοποιητικό καταλληλότητας σχετικά με την ακτινοπροστασία, το οποίο εκδίδεται από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας», τόνισε ο κ. Λευκαδίτης προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος.

«Εμείς από την πλευρά μας κινηθήκαμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε και συγκεντρώσαμε όλα τα αναγκαία έγγραφα, τα οποία και έχουμε ήδη στείλει στην αρμόδια επιτροπή (σ.σ.   Επιτροπή Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων του Υπουργείου Τουρισμού). Πλέον είμαστε εν αναμονή της αδειοδότησης, διότι έχουμε ήδη χάσει όλο τον Ιούνιο και είναι λογικό ο κόσμος και οι επαγγελματίες της περιοχής να δυσανασχετούν», σημείωσε.

Όλη η επικαιρότητα