Κλοπές, διαρρήξεις, συλλήψεις και ναρκωτικά απ’ άκρη σ’ άκρη της Ηλείας

Χρήματα, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνο και άλλα προσωπικά αντικείμενα έχουν γίνει η «λεία» των θρασύτατων διαρρηκτών που τις τελευταίες δυο ημέρες έχουν «ρημάξει» σπίτια και αυτοκίνητα και παραθαλάσσιες περιοχές, απ’ άκρη σ’ άκρη της Ηλείας.

Ειδικότερα, από κατοικία στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα Κατακόλου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 45 ευρώ, ενώ στα Γρανιτσέικα έφυγαν με «λεία» 1.000 ευρώ. Χρυσά κοσμήματα μεγάλης αξίας, ρολόγια και το ποσό των 100 ευρώ αφαίρεσαν από εξοχική κατοικία στην περιοχή των Λεχαινών, ενώ κοσμήματα αξίας 1800 ευρώ και το ποσό των 550 ευρώ αφαίρεσαν οι διαρρήκτες από κατοικία στον Μπισχινόκαμπο Ζαχάρως.

«Ξυνό» όμως βγήκε το μπάνιο σε λουόμενους – ντόπιους και επισκέπτες – στην ευρύτερη περιοχή του Κάστρου Κυλλήνης, αφού σημειώθηκαν τρεις διαρρήξεις αυτοκινήτων. Από το μεν πρώτο οι δράστες αφαίρεσαν δυο βαλίτσες στις οποίες η κάτοχος είχε από χρήματα (σ.σ 500 ευρω), προσωπικά έγγραφα (σ.σ βιβλιάρια Τραπέζης και κάρτες ανάληψης μετρητών, Δ.Α.Τ, δίπλωμα οδήγησης, κινητό τηλέφωνο κ.α), είδη ρουχισμού και άλλα προσωπικά αντικείμενα, στο δεύτερο ένα πορτοφόλι με έγγραφα και 300 ευρώ μετρητά και από το τρίτο αφαίρεσαν το ποσό των 260 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και προσωπικά έγγραφα. Εξάλλου, ένας Ολλανδός τουρίστας, κατήγγειλε την κλοπή του κινητού τηλεφώνου του, ενώ βρισκόταν στην παραλία Νεοχωρίου για το μπάνιο του.

Τέλος, το απόγευμα της Κυριακής, στην Εθνική Οδό Πύργου – Κυπαρισσίας, στο ύψος του Γιαννιτσοχωρίου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, συνελήφθη ένας 56χρονος, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μια αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία, με κάνναβη συνολικού βάρους 1,2 γραμμαρίων.