Πολιτική

K.Nικολούτσος: «Ουδέποτε δήλωσα ότι θα κατέβω για δήμαρχος Πύργου»

nikolou.jpg
Ακούστε το άρθρο

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κώστας Νικολούτσος, τα σενάρια που τον ήθελαν να έχει δηλώσει ευθαρσώς ότι θα είναι υποψήφιος για τον δήμο Πύργου στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

 Ο κ.Νικολούτσος μίλησε χθες το πρωί στη ραδιοφωνική εκπομπή «Πρωινές Αιχμές» της ΟΡΤ FM 92,3 για το συγκεκριμένο ζήτημα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ποτέ δεν είπα τέτοιο πράγμα  (σ.σ. ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Πύργου) ούτε προκύπτει από καμία δήλωσή μου κάτι τέτοιο. Έχω δηλώσει κι άλλη φορά ότι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μου είναι πάντοτε το Επιμελητήριο και πρέπει να επιδιώξουμε ό,τι καλύτερο για τις επιχειρήσεις».

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας κατανόησε τη λογική των δημοσιευμάτων επισημαίνοντας πως «ό,τι γράφτηκε γράφτηκε απλώς επειδή έχω θητεύσει κάποια χρόνια στα κοινά»  και δεν απέκλεισες το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας μελλοντικά δηλώνοντας ότι  «εκ των πραγμάτων μπορεί να είμαι από αυτούς που κάποια στιγμή θα ασχοληθούν στα κοινά». 

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι τη δεδομένη στιγμή ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου έχει δρομολογήσει πολύ σοβαρά θέματα που άπτονται της οικονομίας και έχει κατευθύνει εκεί όλες τις προσπάθειές του.

Στην ερώτηση αν χωράνε δύο «καρπούζια στη μασχάλη» (ΕΒΕ και δήμος) ο κ.Νικολούτσος απάντησε ότι δεν τον εκφράζουν λογικές και πρακτικές συγκεντρωτισμού. «Δεν μπορεί ένας άνθρωπος να τα κουμαντάρει όλα». Ακολούθως πρόσθεσε ότι θέλει να κριθεί σε βάθος χρόνου και διάρκεια  για το έργο του, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «κανείς δεν μπορεί να μένει αιωνίως σε μία θέση».

Όσον αφορά τη σχέση του με τον  βουλευτή Ηλείας, Κώστα Τζαβάρα, επανέλαβε τη φιλία που τους συνδέει και του πίστωσε μερίδιο στην επίλυση αρκετών προβλημάτων που απασχολούν την Ηλεία. «Είμαστε φίλοι, ανταλλάσσουμε σκέψεις, είμαστε σε συχνή επαφή λόγω της Ολυμπίας Οδού, ως εκεί».

Στην ερώτηση για το πότε θα αποφασίσει αν τελικά θα διεκδικήσει τον δήμο του Πύργου, απάντησε ότι «χρειάζεται κάποιο χρόνο» υπενθυμίζοντας ότι αυτές οι εκλογές θα είναι διαφορετικές από ό,τι στο παρελθόν, μια και «η εποχή των κομματικών υποψηφίων έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί».

Ο κ.Νικολούτσος τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ του πνεύματος σύγκλισης και συνεργασίας. «Μόνο πολυσυλλεκτικές προσπάθειες και μετεκλογικές συγκλίσεις έχουν πιθανότητες επιτυχίας, πλέον απαιτείται ευρεία συναίνεση σε κρίσιμες αποφάσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας εξέφρασε την απόλυτη συμφωνία του με την εφαρμογή του νέου εκλογικού νόμου με τα «διπλά» ψηφοδέλτια, θεωρώντας ότι είναι το πρώτο βήμα για να εφαρμοστούν στην πράξη οι συγκλίσεις.

Παναγιώτης Φωτεινόπουλος

Fopan83@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα